Ariadne a câștigat Premiul omagial „Regina Maria”Ziua de Florii a adus un omagiu simbolic memoriei Reginei Maria, cu prilejul unei noi reuniuni hipice organizate la Complex Hipodrom Ploiești. Reuniunea a deschis sezonul competițional pentru caii Pur Sânge Englez, îndrăgiți de suverana României unite. În Premiul «Regina Maria», desfășurat în condiții de ploaie, iapa murgă Ariadne a găsit calea triumfului mai rapid decât restul celor 7 cai înscriși, câștigând cursa cu jockey Nurhay Hamil la o lungime distanță față de Storm Athena și jockey Lukov Dobrin.

În dimineața zilei de duminică, 17 aprilie 2002, la Hipodromul de la Ploiești a avut loc o nouă reuniune hipică dedicată exclusiv curselor de galop. Jockey Club a organizat, în parteneriat cu CSM Ploieşti și Complex Hipodrom Ploiesti, două curse de galop pentru caii Pur Sânge Englez, desfășurate pe distanța de 1100 de metri, cu plecare din starting gate, prima cursă fiind de calificare. Clasamentul, în rândurile de mai jos.

Clasament în Premiul «Regina Maria»

Locul I: ARIADNE (IRE), jockey Nurhay Hamil (BG), proprietar – antrenor Mazilu Aurel
Locul al II-lea: STORM ATHENA (IRE), jockey Lukov Dobrin (BG), proprietar Omer Membur, antrenor Ermin Mehmed (IRE)
Locul al III-lea: ELINOR (GER), jockey Valentin Atanasov (BG), proprietar Radan Elena Mirela, antrenor Ivan Ivanov
Locul al IV-lea: BAY WATCHING (GB), jockey Doaga Valentin Cătălin, proprietar Matei Cosmina Alexia, antrenor Matei Adrian

Iapa câștigătoare a venit în România reprezentându-și genealogia aleasă: tatăl, Holy Roman Emperor (IRE) este dublu Campion european la vârsta de doi ani, ARIADNE fiind strănepoata lui Secretariat prin bunica sa paternă.

La festivitatea de premiere au luat parte membrii Jockey Club prin vicepreședintele Tudor Roșca, Constantin Șerban Cantacuzino, Alexandru Gavăt.

„Caii jucau un rol neasemănat de mare în viaţa noastră şi nu-mi puteam închipui cum să-i placă cuiva mai bine să se întoarcă acasă în trăsură decât să rămână în şa, chiar dacă îl apucă furtuna pe drum. După legea noastră, nu trebuia niciodată să te dai jos de pe cal, oricât ar fi fost vremea de rea şi de aspră.” – Regina Maria (Regina Maria – Povestea vieții mele. Volumele I-III, Editura RAO)

Foto: CSM Ploiești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s