Editorial ▪︎ Andrei Popete Pătrașcu: Schengen, neasumarea unui eșec major al politicii externe românești

Sancționarea diplomației și clasei politice românești, acesta ar fi trebuit să fie răspunsul la eșecul Schengen!

Până la a discuta despre boicotarea produselor și serviciilor austriece din România ar fi cazul să avem în vedere sancționarea în mod real a incompetenței din instituțiile statului, comisia care s-a ocupat de Dosarul României pentru Spațiul Schengen și prestația lamentabilă a miniștrilor de Interne și Externe ai României.

Dintre figurile politice implicate direct în eșecul Schengen, ministrul Afacerilor Externe este singurul care a lipsit în ultimele 24 de ore. Nu a dat niciun mesaj asumat personal. În plus, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri, într-un comunicat, după eșecul Schengen, că poziția „inadmisibilă” a Austriei privind România a fost exprimată pentru prima dată pe 18 noiembrie. Chiar și președintele Iohannis a spus-o cu subiect și predicat în urmă cu două săptămâni.

De ce românii nu au boicotat brandurile austriece încă din data de 18 noiembrie? Acum este târziu, iar „mintea românului cea de pe urmă” confirmă că suntem o țară aflată la periferia Europei și vom rămâne aici pentru mult timp. Nu produsele austriece trebuie sancționate, ci prostia, incompetența, ignoranța și corupția clasei politice românești.

Exercițiul de imagine al Executivului, prin boicotarea de către o parte a miniștrilor români a băncilor austriece, nu face altceva decât să confirme neasumarea unui eșec major al politicii externe a României. Solicităm public demisia ministrului Afacerilor Externe al României și cercetarea disciplinară a diplomaților români care cunoșteau încă din data de 18 noiembrie poziția oficială a Austriei privind neacceptarea României în Spațiul Schengen!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s