Când mizeria din politica românească se numește flexibilizare | de Andrei Popete Pătrașcu

Tot circul din politica românească este o mare bătaie de joc adresată românilor. Cum ne imaginăm noi că este politicianul român când mergem încolonați la vot!? Păi să vedem! Este cinstit („nu votează la două mâini”; „nu îşi votează mărirea salariului sau a pensiei”), este harnic („nu doarme la şedinţe”), îi reprezintă pe cei care l-au ales, îi ascultă, le înţelege nevoile şi ţine cont de ele în elaborarea legilor, este un bun profesionist, are onoare şi demnitate, îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală. Şi toate acestea… dacă nu ar fi politician român.

Când politicianul este și fost militar, comandant chiar, lucrurile ar trebui să se așeze într-un anumit fel, doar că la noi se așteaptă comanda unei alte persoane, care la rândul ei execută alte ordine.

Poziția de servilism, aia știți… să nu-l supărăm pe șefu’, o plagă în politica românească, e practicată de toate partidele politice. Uite mandatul, nu e mandatul, generalul, cât e de general, nu mai știe pe ce parte se face stânga-n prejur. Pentru că despre stânga e vorba! Cine se face că nu pricepe aritmetica de clasa a II-a, mai explicăm încă odată. În acest moment, PNL + USR + UDMR, prin plecarea câtorva liberali, nu mai au majoritate în Parlament. Cheia, legată sau nu la gât, e la băieții domnului Ciolacu. Da, ăia care până acum câteva ore se jurau că nu votează niciun guvern, că mai bine le pică mâinile, ca la moaște, decât să voteze guvernul PNL, că ei au depus o moțiune pentru guvern tehnocrat. Acum probabil o să se gândească mai serios, cum își scriu un nou discurs. Mizeria din politica românească se numește mai nou flexibilizare și toți, dar toți actorii politici, se comportă de parcă au absolvit cursurile de contorsionism cu Magna cum Laude. Numai că în loc de diplome, își vor face selfie-uri cu plăcuțe suedeze. Și în tot acest circ, un singur om pare să tragă după el cheia soluțiilor. Ghiciți personajul?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s