„România educată”, din nou amânată!

Dacă mai credeați Proiectul de propagandă națională “România Educată”, aflați că pachetul de legi pentru aplicarea sa a fost amânat până în 2023 în programul de guvernare propus de guvernul Ciucă.

Autoritățile liberale extind până în 2023 orizontul de așteptare pentru noua legislație care să pună în aplicare programul “România Educată”, legislație amânată deja până în 2022. Programul de guvernare al Guvernului Ciucă, depus sâmbătă în Parlament, prevede ca termen de implementare pentru Eliberarea și adoptarea pachetului legislativ pentru implementarea proiectului “România Educată” trimestrul 3 din 2023. Același program de guvernare prevede separat o serie de măsuri care fuseseră asociate cu România Educată, precum investiții prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență privind învățământul timpuriu și preșcolar, învățământul profesional sau măsuri pentru combaterea abandonului școlar.

Tot separat sunt prevăzute și măsuri privind digitalizareea în educație, care fuseseră obiectul unei strategii dedicate, adoptate anul trecut, dar care fuseseră preluate sumar în același program “România Educată”.

Dacă va fi adoptat în 2023, programul “România Educată” va deveni realitate cu un an înainte să expire cel de-al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis, care a declarat acest program “proiect național” încă din primul său mandat, care a început în 2014. Lucrul la acest program a început în 2016.

Andrei Popete Pătrașcu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s