Marinela Strîmbulescu: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, o agenție învechită care trebuie reformată!

Începem prin a spune că agenția finanțatoare AFIR are două probleme fundamentale care trebuie rezolvate: una, referitoare la calitatea umană a resursei umane ce o populează iar cea de-a doua, tehnică, profesională! Ambele sunt compromise și trebuie avute în vedere atunci când ne referim la reformă.

De-a lungul timpului, am făcut diverse sesizări privitoare la proasta gestionare a proiectelor europene derulate prin AFIR, de la dubla măsură la evaluarea neunitară, de la inadvertențe în interiorul unui ghid de finanțare, la inadvertențe între ghid, fișa măsurii, procedurile de evaluare, legislația în vigoare, atât europeană cât și cea națională!

Cu toate că în ultimii ani s-au perindat la conducerea agenției foarte mulți directori generali, puși politic, nimic nu pare să se fi schimbat: metehnele au rămas aceleași, unele chiar acutizându-se.

Agenția pare mai degrabă un nesfârșit tranșeu, măcinată pe interior de lupte absurde pentru putere și supremație, o luptă extinsă și în interiorul agenției de partidele politice aflate în coaliție, mai nou. În toată această vâltoare, solicitanții și beneficiarii sunt prinși ca într-o menghină, captivi unui sistem care și-a pierdut demult rațiunea pentru care a luat ființă. Se plătesc polițe, se ridică sau se coboară bariera după bunul plac, dincolo de orice rațiune, fie ea și legislativă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s