Cererea Ucrainei de aderare în UE, acceptată de Parlamentul European

Parlamentul European a acceptat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. A început o procedură specială de admitere, transmite Nexta. Marți, Volodimir Zelenski a vorbit prin intermediul unei conferințe în Parlamentul European. După discursul său, președintele Ucrainei a fost aplaudat și ovaționat în picioare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit marți prin videoconferință în plenul Parlamentului European de la Bruxelles despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Mesajul său vine în ziua în care eurodeputații adoptă o rezoluție prin care solicită instituțiilor UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat UE Ucrainei și, între timp, să continue să lucreze pentru integrarea în piața unică a UE. „UE va fi mai puternică cu Ucraina. Ne-am dovedit puterea. Dovediți că nu ne veți lasa baltă. Dovediți ca sunteți într-adevăr europeni și lăsați lumina sa câștige în fața întunericului”, a spus liderul de la Kiev.

Rusia continuă operațiunile militare în Ucraina

Rusia va lovi la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei şi unei unităţi de operaţiuni speciale, a avertizat marţi Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor TASS şi RIA, citate de Reuters. Obiectivul raidurilor este de a preveni „atacuri informaţionale” la adresa Rusiei, adaugă ministerul rus, îndemnându-i pe cei aflaţi în apropierea respectivelor locaţii să părăsească zona.

Forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră, a informat marţi agenţia de presă TASS, potrivit Agerpres.

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei „au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, citat de agenţia RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s