▪︎ Andrei POPETE PĂTRAȘCU
Se întâmpla aceasta în anii celui de-al Doilea Război Mondial, într-o perioadă de grea încercare, când Gorjul dădea țării ministrul Agriculturii și Domeniilor, în persoana generalului Ion Sichitiu.
Stenogramele ședințelor Consiliului de Miniștri din acea perioadă ni-l prezintă ca pe un bun cunoscător al problemelor din agricultură și un decident capabil să își asume hotărârile ferme luate nu împotriva populației românești, ci a aliaților germani. A fost adeptul raționalizări, dar nu prin reducere de la consumatorul român, ci de la cel străin. Cuvântul de ordine în acea vreme era „mândria” românească și nu se admitea ca angajamentele luate în fața Germaniei să creeze „servituți” pentru țara noastră.
Născut în comuna gorjeană Turcinești, acesta a urmat Școala Superioară de Război (1909 – 1911), pe care a absolvit-o ca șef de promoție, avându-i colegi pe Ion Antonescu și Florea Țenescu.

Printre foștii deținuți politici s-a numărat și generalul gorjean Ion Sichitiu
Ion Sichitiu a fost ministru al Agriculturii și Domeniilor în Guvernul Ion Antonescu în perioada 27 Ianuarie 1941 – 19 martie 1942, funcție din care a demisionat deoarece nu a fost de acord cu implicarea armatei române în răsărit.
Datorită faptului că a făcut parte din acest guvern a fost judecat de către comuniști în cadrul „lotului de miniștri antonescian”, fiind condamnat la 10 ani de temniță grea. Pe 29 aprilie 1952 moare în închisoarea Aiud.
De-a lungul vieții a primit numeroase decorații, printre care: Medalia „Carol I”, „Crucea Comemorativă de Război”, „Avântul Țării”, Ordinul „Steaua României” în grad de ofițer, „Coroana României”, clasa a III-a, „Legiunea de onoare” în grad de cavaler (Franța), „Coroana Imperiului Britanic” (Marea Britania) și „Coroana Italiei” (Italia).