Vernisaj „Atelierele Brâncuși”. Închiderea oficială a Simpozionului Internațional de Sculptură, Pictură și Grafică, ediția 2022, are loc la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează joi, 25 august, închiderea oficială a Atelierelor Brâncuși – Simpozionul de Sculptură, Pictură și Grafică, Runcu, ediția 2022.

Atelierul de sculptură a debutat în data de 8 august, cu participarea sculptorilor Maxim Dumitraş, Constantin Ţînteanu, Ioan Pop Vereta, Florin Strejac, Petre Virgiliu Mogoşanu, curator fiind Vlad Ciobanu, membru UAP din România. Materialul folosit pentru realizarea lucrărilor a fost andezit. Piatra de andezit a fost pusă la dispoziție prin amabilitatea sponsorului S.C. Andezitul S.R.L., din Poiana Ilvei, Bistriţa-Năsăud.

Lucrările realizate în cadrul atelierului de sculptură vor fi amplasate în curtea Muzeului de Artă din Târgu Jiu unde, în perioada următoare, va fi amenajat un parc artistic, anunță Doru Strîmbulescu, managerul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”.

Atelierul de pictură și grafică a început în data de 15 august, participanți fiind artiștii vizuali Petru Lucaci, Preşedintele UAP din România, Florina Breazu, Preşedinta UAP din Republica Moldova, Ioan Sbârciu, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Florin Şuţu, Alina Veronica Petre, Dana Constantin, Daniela Margareta Chiorean, curatorul simpozionului fiind pictorul Vasile Fuiorea, președintele filialei Târgu Jiu a UAP din  România.

Vernisajul expoziției lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului va avea loc, în prezenţa autorilor şi a criticului de artă Pavel Şuşară, la Muzeul de Artă din Parcul Central, începând cu ora 17.00.

Partenerii acestei ediții a Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” sunt: Institutul Cultural Român, Mitropolia Olteniei, Universitatea din Craiova, Uniunea Artiștilor Plastici din România şi Filiala Târgu Jiu a UAP din România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s