Sculptorul Vlad Ciobanu, reacție la proiectul arhitectului Dorin Ștefan de pe „Calea Eroilor”

Vlad Ciobanu, unul dintre cei mai importanți sculptori români ai momentului, a reacționat din nou la proiectul arhitectului Dorin Ștefan de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu, după ce Grupul Civic Gorj a postat două fotografii prezentate de arhitect la Târgu Jiu, în data de 30 Iunie, experților Institutului Național al Patrimoniului și Comisiei UNESCO, și care nu au nicio legătură cu proiectul supus licitației avizat de Ministerul Culturii și mai ales cu realitatea din teren.

„Putem observa că băncile pe care se vor odihni turiștii sunt realizate din aceeași tabla precum gardul amplasat de-a lungul Căii Eroilor. Cât mai ieftin și de proastă calitate se pare că este unul dintre obiectivele constructorului girat până la demență de un diriginte de santier absent, un arhitect duplicitar și o primărie aservită intereselor de grup”, scriu cei de la Grupul Civic Gorj.

Un proiect parazitar și abuziv asupra Complexului Brâncușian

La rândul său, sculptorul Vlad Ciobanu a reacționat: „Mă întreb de ce arhitectul Dorin Ștefan nu a mai avut curajul să se prezinte, așa cum a promis, în fața Consiliului Științific al Centrului Brâncuși, a tuturor artiștilor și intelectualilor cărora le-a prezentat Proiectul?!

Aceștia l-au calificat drept un proiect parazitar și abuziv aupra Complexului Brâncușian. De ce a evitat să obțină avizele de la direcțiile și comisiile de specialiști ale Ministerului Culturii?!

Până la ivirea acestei triste situații, am crezut împreună cu mulți alții, că implicarea lui în acest proiect este de bun augur și că urmează o perioadă fastă pentru ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu. Dezamagirea este direct proporțională cu speranțele investite, se dovedește faptul că Dorin Ștefan este, în cel mai bun caz, un superficial, un bricoleur, de ce să n-o spunem, un ciubucar. Am mai spus-o, prin nivelul de manifestare față de opera brâncușiană ne arată că l-am suit pe un soclu mult prea înalt și ni se arată că regele e gol pușcă!… Din punctul meu de vedere se înscrie „glorios” în lista care-i cuprinde pe Radu Varia, Lucian Radu Stanciu, Nicolae Georgescu ș.a.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s