100 de ani de la primul meci de fotbal al României, disputat în 1922, la Belgrad, între selecționata Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor și selecționata Regatului României

MECI DE FOTBAL ROMÂNIA REGALĂ – SERBIA REGALĂ
DUMINICĂ, 9 OCTOMBRIE 2022, ORA 12.00, PE STADIONUL ILIE OANĂ DIN PLOIEȘTI – ACCESUL PUBLICULUI ESTE LIBER

Sunt 100 de ani de la primul meci de fotbal al României, disputat în 1922, la Belgrad, între selecționata Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor și selecționata Regatului României. Atunci, tricolorii noștri, cu ocazia nunții regale a Principesei Mărioara a României, fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, cu Alexandru I, Regele Iugoslaviei, au jucat în cinstea noului cuplu regal ce apăruse în Europa, în rândul familiilor regale domnitoare.

Acum, la un secol distanță, în data de 9 octombrie, de la ora 12.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești, se va disputa meciul aniversar dintre România Regală și Serbia Regală, în cinstea nunții regale ce a unit în 1922 și mai mult națiunile română și sârbă, precum și a primei dispute fotbalistice a României.

Meciul este organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația pentru Regatul Serbiei (Kraljevina Srbija), cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești și al Federației Române de Fotbal. La eveniment vor lua parte oficialități centrale și locale și va fi un spectacol pe cinste, cu multe surprize.

De asemenea, la eveniment va lua parte Miodrag Belodedici care va da lovitura de începere a meciului centenar al fotbalului românesc alături de Principele Radu al României.

Pentru primii 200 de spectatori care vor sosi în tribune se va organiza o tombolă ce va avea ca premii un tricou semnat de actualii jucători ai Naționalei de fotbal a României, iar marele premiu va fi o minge semnată de Familia Regală a României.

Evenimentul promovează un stil de viață sănătos, respectul față de istorie, competiția fair-play, precum și creșterea performanțelor sportive.

Ca și la meciurile precedente, de la Timișoara din 2017 și Belgrad din 2018, cele două echipe vor purta tricouri cu numele jucătorilor care au jucat pe 8 iunie 1922 la Belgrad.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația Regatul Serbiei susțin, în țările lor, restaurarea monarhiei constituționale și recuperarea tradițiilor regale.

Federația Română de Fotbal are o istorie care începe în 1909 și ajunge la maturitate în 1930, fiind organizația care a sprijinit și susținut participarea României la primul Campionat Mondial de Fotbal din Uruguay, în același an, la inițiativa regelui Carol al II-lea, echipa fiind condusă de Rudy Wetzer din Timișoara.

Stadionul Ilie Oană se află situat în municipiul Ploiești, România. Este terenul echipei Petrolul Ploiești de la inaugurarea sa, în septembrie 2011, și are o capacitate de 15 073 de locuri.

Stadionul a fost construit pe locul fostei arene, construită în 1937 și demolată în 2010, care a purtat numele „Arena Regele Carol al II-lea”.

Fiind clasificat ca stadion de categoria 4 UEFA, Ilie Oană poate găzdui meciuri din semifinalele Europa League și din faza grupelor Ligii Campionilor. Stadionul poartă numele unui jucător și antrenor legendar al echipei Petrolul Ploiești.

Accesul publicului este liber și va fi permis începând cu ora 10.00.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s