Dezvăluiri! Arh. Dorin Ștefan – NU se regăsește în Registrul specialiștilor în domeniul protejării monumentelor istorice

Arhitectul Alexandru Hortopan a postat pe pagina sa de socializare informații care aruncă în aer Dosarul Căii Eroilor de la Târgu Jiu. Conform Institutului Național de Patrimoniu, arh. Dorin Ștefan NU se regăsește în Registrul specialiștilor în domeniul protejării monumentelor istorice!
(https://patrimoniu.ro/atestarea-specialistilor-si-expertilor)

Într-o adresă a celor de la INP se arată că Strada „Calea Eroilor” face parte din Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, având codul GJ-III-A-a-09465, cât și din „Ansamblul Urban”, având codul LMI GJ-II-A-B-09186. În tot acest timp, Primăria Municipiului Târgu Jiu a afirmat că Strada „Calea Eroilor” nu se regăsește pe Lista Monumentelor Istorice.

Conform legislației din România intervenția asupra monumentelor istorice se face doar de specialiști atestați!

Nici unul din arhitecții ce apar în cartușul proiectului nu se regăsesc pe liste! Proiectele avizate de către Ministerul Culturii poartă ștampila specialistului pe fiecare planșă, lucru ce nu se regăsește în proiectul de la Târgu Jiu.

De aici survin următoarele întrebări:

  • Cum s-a întocmit caietul de sarcini privind licitația proiectării (18 miliarde lei vechi achitați din bugetul Primăriei Municipiului Târgu Jiu)?
  • Cum s-a semnat contractul?
  • Cum s-a obținut avizul Ministerului Culturii?
  • Cum s-a eliberat autorizația de construire?

Nu contestă nimeni meritele niciunui specialist, dar, legislația spune altceva!

„Am verificat și am reverificat această temere a mea, crezând că mă înșel și am tot căutat o alta variantă! Oare mă înșel?” – transmite arh. Alexandru Hortopan, pe pagina sa de socializare.

Ce explicații va da acum primarul Marcel Romanescu!? A fost dus de nas de arh. Dorin Ștefan sau întregul proiect este rezultatul unor înțelegeri ascunse menite să îndepărteze Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de UNESCO? Acum se explică și tăcerea ministrului Culturii, Lucian Romașcanu!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s