Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la Școala „Mexic” din București, alături de actrița Monica Davidescu

Școala Gimnazială „Mexic” din București a găzduit miercuri, 15 februarie 2023, un eveniment dedicat Zilei Naționale a Lecturii, cu participarea actriței Monica Davidescu.

Este pentru al doilea an când organizăm acest eveniment, de această dată cu invitați, actrița Monica Davidescu și reprezentanții Editurii Litera. Am sărbătorit alături de elevii noștri Ziua Națională a Lecturii și adresăm tuturor invitația la lectură, pentru că o carte este un dar pe care îl poţi deschide în fiecare zi. Mulțumim celor de la Editura Litera pentru cărțile oferite elevilor” – ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Mexic” din București, prof. Lucian-Iulian Fota.

Ziua Naţională a Lecturii este marcată, începând din anul 2022, la data de 15 februarie, deoarece reprezintă ziua de naştere a două mari personalităţi ale culturii românești, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației, precum și în promovarea lecturii: Titu Maiorescu şi Spiru Haret.

Ziua Națională a Lecturii

Cu prilejul Zilei Naţionale a Lecturii au fost organizate activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care se evidenţiază importanţa lecturii, în special în formarea copiilor şi tinerilor.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, serviciile publice deconcentrate, cu atribuţii în domeniile educaţiei şi culturii, precum şi instituţiile de învăţământ superior pot acorda sprijin material, financiar şi logistic bibliotecilor, muzeelor, instituţiilor de învăţământ, organizaţiilor neguvernamentale, editurilor, precum şi altor instituţii cu atribuţii în domeniile educaţiei şi culturii pentru organizarea de evenimente de încurajare a lecturii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s