Oraganizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR) organizează la București, în data de 30 martie 2023, începând cu ora 09:30, cea de-a IX-a conferință națională cu tema: „Despre fonduri nerambursabile și fiscalitate: 2023 – anul revenirii economiei?”, la Cercul Militar Național, Sala de spectacole „Eusebiu Ștefănescu”.
Relansarea economică a unei țări este un proces complex care poate dura mai mulți ani și care depinde de mai mulți factori, inclusiv politicile guvernamentale, investițiile în infrastructură, inovațiile tehnologice și stabilitatea economică globală.
Pentru a încuraja relansarea economică a României, guvernul și mediul privat ar trebui să se concentreze asupra unor politici economice sustenabile și a unor investiții în sectoare-cheie, cum ar fi infrastructura, inovația tehnologică, turismul sau industriile creative. În plus, ar trebui să se încurajeze o cultură a antreprenoriatului și să se acorde sprijin micilor întreprinderi și startup-urilor. De asemenea, este important să se mențină stabilitatea economică și să se promoveze un mediu de afaceri favorabil, astfel încât să se atragă investiții și să se stimuleze creșterea economică.
În acest context, Organizația Femeilor Antreprenor (OFA) va aborda în cadrul conferinței două paneluri cu subiecte de interes major:
1. „Cum își pot finanța IMM-urile dezvoltarea și transformarea digitală și energetică în această perioadă de multiple crize auprapuse?” va fi centrat pe sursele nerambursabile de finanțare ce vor fi la dispoziția antreprenorilor pe Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, al REPowerEU, al Planului
Național Strategic pentru implementarea Politicii Agricole Comune, dar și pe
instrumentele financiare la care pot apela IMM-urile.
2. „Investițiile în infrastructură – catalizatorul relansării economice a României”, unde se vor dezbate proiectele majore pe care ministerul transporturilor și infrastructurii le are în vedere pe termen scurt și mediu pe parte rutieră, feroviară sau portuară.
Întrucât cel mai valoros aport la gândirea de soluții pragmatice îl au antreprenorii din toată țara, în dialog deschis cu autoritățile publice, ne dorim ca, împreună, să identificăm măsurile concrete care să permită întreprinzătorilor să-și mențină afacerile și, implicit, să identificăm direcții posibile de investiții și de dezvoltare a antreprenoriatului românesc. De aceea, speakerii invitați fac parte din mediul public și din cel privat, conferința fiind gândită sub forma unui dialog deschis între autorități și mediul antreprenorial.