Marinela Strîmbulescu: Minciunile Guvernului în privința finanțării IMM-urilor

Întreprinderile românești nu vor primi fonduri NERAMBURSABILE decât cel mult să investească în câteva acadele! Întreprinderile românești au nevoie de fonduri nerambursabile, mai ales după perioada de pandemie!

Așa cum e scrisă această mizerie de PNRR, banii nu vor conduce la reforme sau ajutoare reale! Mai mult, ei nu vor fi absorbiți! Guvernul dă dovadă că nu cunoaște realitățile mediului economic din România și din păcate dă dovadă de o proastă gestionare a unor sume uriașe care ar trebui să constituie pentru România, acea șansă istorică de care se vorbește! Din cei 14,248 mld euro fonduri nerambursabile prin PNRR, Guvernul alocă IMM-urilor 1,43%!

Minciunile Guvernului în privința finanțării IMM-urilor

Măsura 1 promisă a se redeschide pentru că au mai rămas bani – nu a mai fost redeschisă, minciună;
Măsura 2 – capital de lucru – promis a se finanța toate proiectele eligibile – minciună (nu aveți fonduri pentru toate);
Măsura 3 – granturi pentru investiții – măsură ce a fost anulată, promisă a se relua – nu a mai fost reluată, minciună;
Măsura 4 pentru digitalizarea IMM-urilor promisă de 1 an de guvern întreprinderilor care trebuia finanțată prin POC – nu a fost deschisă, minciună (Guvernul spune că va fi finanțată acum prin PNRR, însă ceea ce nu spune guvernul este faptul că PNRR-ul comporta o secțiune de digitalizare, deci minte de îngheață apele).

Explicați ce ați făcut cu banii IMM-urilor! Doresc să subliniez că toate minciunile sunt publice cu declarații asumate de cca un an de zile de către guvern.


PNRR, o altă minciună gogonată pentru IMM-URI!

Vom prezenta lista finanțărilor pentru IMM-URI prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Guvernul nu vrea să facă reforme pompând bani nerambursabili în IMM-URI ci facilitând împrumuturi.

Iată cum vor fi alocați cei 2,2 miliarde de euro pentru mediul privat:
Instrumentele financiare cu intermediari instituții financiare (BEI, FEI și foarte probabil și BERD):
1) Garanții de portofoliu pentru solvabilitate, acțiune climatică și eficiență energetică – circa 550 milioane euro pentru IMM-uri și mid-caps;
2) Instrument de capital de risc pentru IMM-uri – circa 500 milioane euro pentru IMM-uri și mid-caps;
3) Fond de Fonduri pentru digitalizare, acțiune climatică și alte domenii de interes – circa 300 milioane euro pentru întreprinderi mari.

Pe lângă cele intermediate de BEI, FEI și BERD, vor mai exista diverse scheme de granturi în cadrul diferitelor componente:
– Digitalizarea IMM-urilor – fonduri nerambursabile, schemă administrată de MIPE – circa 200 milioane euro.
– O măsură de sprijin pentru listarea la bursă a companiilor românești: circa 35 milioane euro. Implementată de MIPE, cu sprijinul Bursei de Valori București.
– Diverse scheme de sprijin pentru stimularea competitivității, cu accent pe inovare și crearea de tehnologie digitală: circa 200 milioane euro. Implementată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
– Diverse scheme de sprijin pentru promovarea de energii regenerabile: circa 200 milioane euro (suma este în negociere la acest moment). Implementată de Ministerul Energiei
– Diverse scheme de sprijin pentru investiții semnificative, în special în zona de inovare și noi tehnologii aplicate în zona de producție: circa 200 milioane euro. Implementată de Ministerul Finanțelor.

• Marinela Strîmbulescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s