Un nou semnal de alarmă despre starea monumentului ridicat în memoria eroului martir locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu

Cu toate că a trecut mai bine de o lună de la semnalul nostru, monumentul eroului martir locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu, arată în același mod dezolant! Avem autorități și instituții care nu pricep că recunoștința pentru jertfa eroilor căzuți la datorie în decembrie 1989, este nu doar o datorie morală, ci și una care implică îngrijirea operelor comemorative dedicate eroilor.

Cine trebuie să răspundă pentru batjocura adusă memoriei acestor fii ai Gorjului, în acest oraș care se vrea unul al eroilor? Să nu uităm că în cazul eroului locotenent-colonel post-mortem Dumitru Petrescu, o instituție importantă îi poartă numele!!!

În Legea nr. 286 din 19 noiembrie 2015, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, art. 4 precizează că: „Autorităţile administraţiei publice au obligaţia să asigure protejarea şi punerea în valoare a mormintelor şi operelor comemorative de război aflate în administrarea lor.” Se cunosc prevederile acestei legi la Târgu Jiu!?

Presa din Gorj a transmis mesajul nostru, cu toate acestea instituțiile în măsură să îndrepte starea deplorabilă în care se află astăzi acest monument sunt în continuare pe loc repaus.

Grupul Civic Gorj și Grupul Civic Național pentru Cinstirea Eroilor mai atrag încă odată atenția că măsurile din pandemie nu sunt o scuză pentru uitare și nerespectarea memoriei celor jertfiți pentru generațiile viitoare. Solicităm și de această dată ca semnalul nostru de alarmă să ajungă la autorități!

prof. Andrei Popete Pătrașcu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s