Venerabilul General Radu Theodoru, Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” va acorda marți, 20 iulie 2021, calitatea de Președinte de onoare, D-lui General-Maior (rtr.) RADU THEODORU și Membru de onoare, D-lui Comandor (rez.) ION BREAZU.

Evenimentul la avea loc în Bucureşti, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, în încheierea ceremoniei militare şi religioase desfășurate cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I.

D-nul General-Maior (rtr.) RADU THEODORU este astăzi un veritabil tezaur viu. Declară mereu, cu mare respect față de români și istoria poporului: „Pentru mine, zborul nu a fost o meserie, ci pasiunea mea existențială”. Aflat acum la vârsta de 97 de ani, Radu Theodoru continuă să creadă în patriotism: „E așa de simplu. Te naști. Nu este un adaus. Este foarte firesc. La mine se motivează și prin familie. Nu mă pot desprinde de pământul ăsta în care generații întregi de-ai mei sunt acolo, în iarba aia, frontul războiului.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s