Asociația „Ferdinand I”. Reconstituire istorică a Manevrelor Militare Regale pe Transalpina – Drumul Regelui

Manevrele Militare Regale au fost readuse la viață pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, de către Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”. Este prima dată când are loc o astfel de acțiune pe vechea șosea alpină, cunoscută și sub numele de Drumul Regelui.

Vechiul drum, al cărui ctitor modern este considerat Gheorghe Tătărescu, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, leagă astăzi orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

„Asociația noastră a reconstituit în aceste zile, sub forma unor exerciții tactice, în Pasul Urdele și stațiunea montană Rânca, Manevrele Militare Regale în uniformele armatei române din timpul Primului Război Mondial, în cinstea zilei de naștere a regelui Ferdinand I al României (24 august 1865)”, transmit într-un comunicat pe pagina de facebook, reprezentanții Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”.

Asociația aduce mulțumiri doamnei Marinela Strîmbulescu, președinte Asociația Culturală Tătărescu și d-lui Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor Rânca-Gorj, pentru susținerea reconstituirii istorice dedicată Manevrelor Militare Regale, pe Transalpina – Drumul Regelui.

Înființată în anul 2020, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I. Asociația își propune să atragă parteneri din rândul celorlalte asociații de reenactment din țară și străinătate, asociațiilor și fundațiilor culturale și istorice, instituții și autorități, renactori, cadre militare active, în retragere și rezervă, profesori, preoți, studenți, elevi, pasionți de istorie și trecut, în vederea organizării de reconstituiri istorice, elaborării şi implementării de proiecte şi programe de istorie vie, prin colaborarea cu alte ONG-uri, cu sprijinul voluntarilor, comunităţii şi al autorităților.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s