Profesor din București: Toți vrem școlile deschise, dar în siguranță. Riscul nu este „gestionabil”!

România se confruntă de câteva săpătămâni cu valul 4 al pandemiei de Covid-19, iar în ultimele zile situația a devenit una dramatică.

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, astăzi ajungându-se în unele localități, la peste 11 cazuri la mia de locuitori.

Despre decizia de menținere a școlilor deschise, fără să se efectueze însă teste pentru depistarea virusului Covid-19, profesorul Andrei Popete Pătrașcu, spune că: „Peste 2,5 milioane de elevi sunt netestați. Zilnic, miile de cazuri de îmbolnăviri și sutele de morți sunt doar o coincidență sau „ghinion!?
S-a spus că școlile rămân deschise, dar cu testări pentru depistarea virusului! Până acum nu s-a efectuat niciun test, dar avem 13.000 de elevi și 4.000 de profesori pozitivi. Școlile sunt focare de Covid-19. Clase și școli care se închid una după alta. Mulți elevi netestați, posibil pozitivi, transmit virusul în continuare, în timp ce ministrul interimar Câmpeanu afirmă că riscul este „gestionabil”.

Toți vrem școlile deschise, dar în siguranță! Ceea ce fac autoritățile este o premeditare a infectării altor zeci, poate sute, de mii de elevi, părinți, bunici și profesori!

Știm că nu vă pasă, dar începeți testările în școli sau închideți-le, până trece valul 4 al pandemiei! Renunțați să mai fiți ipocriți!”, își încheie profesorul postarea pe una dintre rețelele de socializare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s