Marinela Strîmbulescu, Organizația Femeilor Antreprenor UGIR Gorj: „Gorjul trebuie reconstruit din temelii”

Marinela Strîmbulescu, președinte OFA UGIR Gorj, a participat la Dezbaterea cu tema „Gorjul calamitat economic și social de decarbonare”, eveniment organizat de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în data de 17 decembrie 2021.

Dezbaterea, la care au participat parlamentari, primari, reprezentanți ai mediului de afaceri, profesori universitari, reprezentanți ai instituțiilor publice și ONG-uri, vine în contextul adoptării Planului de decarbonare propus de Complexul Energetic Oltenia, care prevede creșterea proeminenței producerii de energie cu conținut redus de carbon, aceasta implicând o reducere corespunzătoare a utilizării combustibililor fosili, implicit reducerea numărului locurilor de muncă din Gorj.

„În lipsa transparenței și a unei strategii susținută de autorități, spune președintele OFA UGIR Gorj, Marinela Strîmbulescu, cu o experiență de peste 10 ani în accesarea de fonduri europene, Gorjul va intra într-un colaps economic și social, odată cu decarbonarea. În ultimii 20 de ani, CEO a pierdut zeci de mii de locuri de muncă, directe și indirecte. Ceea ce urmează, va calamita complet județul, pentru că nu există o alternativă reală care să ofere siguranță economică și socială. În lipsa consolidării mediului privat, a unor întreprinderi mature, chiar mici și mijlocii, doar cu microîntreprinderi, Gorjul nu are capacitatea să absoarbă mai multe fonduri europene, care să relanseze activitatea economică, să ofere sustenabilitate pentru următorii ani. Este obligatoriu să infuzăm bani acolo unde trebuie, într-o salbă de IMM-uri autohtone, fără de care Gorjul încet dar sigur, moare.”

Participanții la dezbatere au căutat soluții pentru identificarea unei strategii care să conjuge eforturile reprezentanților instituțiilor publice și ai mediului de afaceri în direcția sprijinirii județului să depășească cu bine programul de decarbonare. În acest context, Asociația Femeilor Antreprenor OFA UGIR, Filiala Gorj, își propune să susțină proiectele de relansare economică a Gorjului, printr-un parteneriat activ, care să ofere județului șansa salvării economice și sociale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s