„Luna BRÂNCUȘI”, la Galeria „Simeza” din București

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu împreună cu Filiala de Sculptură – București a Uniunii Artiștilor Plastici din România au vernisat joi, 3 februarie a.c., la Galeria „Simeza” din București, Expoziția de sculptură „Luna BRÂNCUȘI”.

Evenimentul expozițional este dedicat împlinirii a 146 de ani de la nașterea sculptorului gorjean, un preambul de aleasă ținută artistică, al manifestărilor care vor debuta la Târgu Jiu, în preajma Zilei Naționale Brâncuși, organizate de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, alături de Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, instituții locale și asociații partenere, sub egida Colocviilor Brâncuși.

Proiectul expozițional „Luna Brâncuși” vernisat la Galeria Simeza din capitală, este la cea de-a doua ediție, avându-l curator pe sculptorul Laurențiu Mogoșanu. De la debut până în prezent, sculptorul a participat la numeroase expoziții de grup și simpozioane organizate la nivel național și internațional, iar lucrări ale sale se găsesc în colecții publice la: Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi, Muzeul de Arte Vizuale Galați, Colecția Casei Regale a României, Colecția Fundației „Anastasia”, Colecția „Ludwic Forum”, Aachen, Germania, precum și în colecții private din România, Olanda, Germania, Franța. Laurențiu Mogoșanu este laureat al Premiului Național „Brâncuși” pentru anul 2018.

Despre evenimentul artistic dedicat celebrării sculptorului Constantin Brâncuși, Laurențiu Mogoșanu a declarat pentru Presa Liberă Online: „Suntem la cea de-a doua ediție a acestui eveniment pe care l-am gândit în cinstea lui Constantin Brâncuși. L-am numit „Luna Brâncuși”, pentru că în fiecare februarie ne-am propus să facem acest eveniment expozițional. Din acest an avem bucuria să fim parteneri cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu și sperăm ca această colaborare să continue mulți ani de acum înainte. În expoziția vernisată la Galeria „Simeza” sunt prezenți 48 de sculptori din București și doi invitați din țară. Este o expoziție de mare calitate, cu lucrări de excepție și sculptori din generații diferite, care și-au dorit foarte mult să participe la acest eveniment care îl omagiază pe Constantin Brâncuși.”

Expun lucrări nume consacrate ale sculpturii românești contemporane, membri ai Filialei de Sculptură – București a Uniunii Artiștilor Plastici din România, un omagiu adus sculptorului gorjean intrat în universalitate. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3-27 februarie 2022, la adresa din Bulevardul Magheru nr. 20, sector 1, București.

A.P.P.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s