Concursul Național și Expoziția de Creație Artistică „Ziua Brâncuși”, a ajuns la ediția a IV-a

Pe 19 februarie a debutat la Novaci, cea de-a IV-a ediție a Concursului Național și Expoziției de Creație Artistică „Ziua Brâncuși”, organizat de Asociația cultural-istorică Pleniceanu, Asociația culturală Tătărescu și Casa de Cultură Novaci. Așteptăm în continuare desenele elevilor din clasele V-VIII din învățământul de stat și privat din România și elevilor români care studiază în școli din străinătate. Concursul se desfășoară în perioada 19 februarie – 16 martie 2022.

Participanții vor realiza o lucrare artistică, într-o manieră individuală inspirată din tema concursului, pe suport de hârtie, respectând formatul STAS A4, care să conțină la alegere, un portret al sculptorului Constantin Brâncuși, o sculptură a acestuia sau o operă imaginată pe care artistul ar fi putut să o creeze. Tehnica de realizare a desenului va fi la alegerea participanților, prin respectarea gradului de corespondență al lucrărilor cu tema anunțată/încadrarea în specificul concursului, viziunea artistică a elevilor, aranjarea obiectului/obiectelelor, adică unitatea compoziției, execuția tehnică a lucrării și claritatea obiectului/obiectelelor. Lucrările care depăşesc dimensiunile menţionate şi nu abordează aspectul tematic propus nu vor fi admise în concurs.
Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 10 martie, pe adresa de email a concursului: ziuabrancusi@yahoo.com.

Ajuns la a IV-a ediție, concursul își propune să încurajeze elevii spre cunoașterea culturii românești și universale, în general, a operei lui Constantin Brâncuși, în special, descoperirea și dezvoltarea dragostei pentru frumos şi cultivarea sensibilităţii artistice, a expresivităţii şi creativităţii, descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice la elevi, valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea educaţiei culturale, dezvoltarea capacităţii de receptare a mesajului artistic şi formarea viitorului consumator de cultură.

Laureații ediției din acest an, vor fi anunțați în data de 16 martie, ziua în care marele Brâncuși a pășit spre infinit, în urmă cu 65 de ani.

Este datoria noastră pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi să celebrăm ziua lui de naştere drept o sărbătoare naţională. Inițiativa organizării Concursului Național și Expoziției de Creație Artistică „Ziua Brâncuși” adresat tinerilor români din țară și străinătate, onorează spiritul românesc şi în acelaşi timp arată dragostea şi recunoştinţa noastră faţă de valoarea lui Brâncuşi. Marele sculptor nu mai este demult al românilor, el aparține universalității, operele sale fiind apreciate peste tot în lume.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s