După refuzul Ungariei, armamentul spre Ucraina ar urma să treacă prin țara noastră

Refuzul Ungariei de a permite tranzitarea teritoriului propriu de armament destinat Ucrainei, pune România în postura de a accepta această sarcină dificilă. Un oficial ucrainean a avertizat acum câteva zile că armata rusă ar putea ataca vehiculele care aduc armament din străinătate.

Potrivit unor surse guvernamentale, România a primit solicitări din partea țărilor care doresc să trimită armament în Ucraina, pentru ca țara noastră să fie tranzitată de echipamentele destinate Ucrainei.

Guvernul de la Budapesta a decis să nu permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei, a anunţat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, avertizând asupra riscurilor unor atacuri ale armatei ruse.

„Nu vom autoriza transferul de armament letal pe teritoriul Ungariei. Aceste transporturi pot deveni cu uşurinţă ţinte ale atacurilor militare”, a declarat Peter Szijjarto, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Sarcina noastră cea mai importantă este să garantăm securitatea ţării şi a populaţiei ungare, astfel că nu trebuie să fim implicaţi în războiul care se derulează de cealaltă parte a frontierei”, a argumentat ministrul de Externe de la Budapesta. Pentru conducerea de la București, acest aspect nu pare să reprezinte o problemă.

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a vorbit, într-un interviu pentru jurnaliștii de la Financial Intelligence,  despre relațiile româno-ruse în contextul războiului din Ucraina. „În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s