Avocata Silvia Uscov, mesaj către vicepreședintele american Kamala Harris

Avocata Silvia Uscov i s-a adresat pe Facebook vicepreședintelui american, Kamala Harris, care face vineri o vizită în România.

Dear Madam VP Kamala Harris,

Eu sunt o latino-balcanică din România care a crescut în promisiunea democrației americane, în generația McDonald´s. Am urmărit filmele americane cu avocați, care câștigau în fața abuzurilor statului, și am devenit și eu unul. 

Provin dintr-o țară care a cunoscut cenzura și propaganda comunistă, când trebuia să închinăm ode Partidului și Conducătorului și suspectam orice cunoscut ca fiind un turnător la Securitate. Ca să rezistăm, am folosit pamflete și satire, ne-am folosit de artă și cultură pentru a nu ne înfrânge spiritul și de credință pentru a rămâne umani, chiar și într-o vreme când era interzisă.

Veniți astăzi într-o țară care pare că vrea să se întoarcă în timp la vremurile pe care eu nu le-am trăit și nu mă gândeam că le voi trăi în acest secol, la 30 de ani de la Revoluție. Suntem acuzați că doar 26% dintre români și-ar mai dori să apere țara la nevoie, dar nu își asumă nimeni că până acum ni s-a spus de către politicienii aflați la putere că am cedat suveranitatea țării noastre altora. În același timp, ar trebui, la rândul nostru, să apărăm suveranitatea unei alte țări. 

Veniți într-o țară care introduce cenzura și propaganda ca politică de stat, care vrea să oprească libertatea de gândire și cuvântul.

Nu mai putem să discutăm în termeni negativi despre Guvernul României, nu mai suntem lăsați să ne punem întrebări cu privire la conflictul armat din Ucraina, nu mai putem să contestăm politica UE sau NATO. 

Devenim cetățeni indezirabili în propria noastră țară dacă folosim cuvinte ca „suveranitate”, „spiritualitate”, „valori ortodoxe”, „colonie”, „noua ordine mondială”.

În timp ce declarăm ilegal discursul de incitare la ură, ni se permite pe rețelele de socializare să cerem moartea anumitor lideri ai lumii. 

În timp ce declarăm ilegală discriminarea, cultivăm cu mândrie xenofobia și șovinismul.

Dna VP Kamala Harris, care sunt valorile democratice pe care vrem să le lăsăm generațiilor noastre? Mai credem în democrație sau îi constatăm eșecul? 

Sunteți nu numai politician, dar și practician al Dreptului, așa că formația profesională atârnă mai greu decât în cazul oricărui politician.

„Dream with ambition, lead with conviction, and see yourself in a way that others might not see you, simply because they´ve never seen it before”.

These are your words Madam Vice President of the United States of America and my two questions are:

– What are your convictions? 

– How do you see yourself?

Respectfully,

A Romanian Lawyer

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s