Comunicat de presă. Manifestările Colocviilor Brâncuși, la Târgu Jiu

În data de 16 martie 2022 se împlinesc 65 de ani de la intrarea în eternitate a lui Constantin Brâncuşi. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local şi Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” organizează, la Târgu Jiu, o serie de manifestări cultural-artistice, în semn de omagiu adus lui Constantin Brâncuşi, a cărui operă a marcat creaţia artistică a secolului al XX-lea, anunță Doru Strîmbulescu, managerul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”.

Manifestările vor debuta în data de 16 martie, de la ora 11.00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, când va avea loc lansarea cărţii lui Radu Boroianu, „Despovărarea. Simţuri şi instincte”, cu o prezentare a prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române. Moderator al evenimentului este conf. univ. dr. Marina Roman.

De la ora 16.00, la Galeriile Municipale de Artă, va fi vernisată expoziţia artistului plastic Dan Palade, cu o prezentare a criticului şi istoricului de artă Smaranda Ciubotaru.

De la ora 17.30, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, se va desfăşura conferință cu tema „Ansamblul monumental: moștenirea cea mai de preț pe care Brâncuși a lăsat-o țării”, susținută de Doina Lemny, doctor în istoria artei, autoare a numeroase eseuri și cărți despre Constantin Brâncuși, curator şi cercetător la Muzeul Centre Pompidou de la Paris.

Programul se va încheia la ora 18.30, cu lansarea cărţii „Brâncuși. Ansamblul monumental de la Târgu Jiu”, autor Doina Lemny, volum apărut la Editura Brâncuşi.

În cadrul manifestărilor Colocviilor Brâncuși, va fi înmânat sculptorului Maxim Dumitraș, Premiul „Restitutio. Brâncuși”, acordat anual, cu ocazia Zilei Naționale Brâncuși, de Asociația cultural-istorică Pleniceanu, în semn de apreciere pentru activitatea artistică, de promovare a valorilor culturale și popularizare a operelor și personalității sculptorului gorjean Constantin Brâncuși.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s