Pilotul decedat la Strejnicu este Dan Ștefănescu, de la Iacării Acrobați

Multiplul campion la înaltă acrobație aeriană Dan Ștefănescu a murit, sâmbătă, după ce avionul de acrobație la manșa căruia se afla s-a prăbușit în comuna Târgșoru Vechi, sat Strejnicu, în apropiere de Ploiești. La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, o autospecială de descarcerare și un elicopter SMURD, însă pilotul nu a mai putut fi resuscitat.

Pilotul în vârstă 55 de ani decolase de la Aerodromul Bănești. Aparatul de zbor, un Suhoi 31 de producție rusească, a început, însă, să piardă altitudine și s-a prăbușit în localitatea Strejnicu. Anumite surse au declarat că tragedia s-ar fi petrecut din cauza desprinderii unei aripi. Din câte se pare, materialul ar fi cedat, iar aripa s-ar fi rupt când avionul de acrobație pilotat de Dan Ștefănescu era în zbor, la orizontală.

La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, una de descarcerare, două ambulanțe SMURD din care una de terapie intensivă mobilă și un elicopter. În ciuda acestei desfășurări de forțe, bărbatul nu a putut fi salvat. La locul tragediei ar fi ajuns inclusiv fiul lui Dan Ștefănescu, și el pilot.Era unul dintre cei mai apreciați piloți

Acesta era unul dintre cei mai apreciați piloți de acrobație din țară. Dan Stefanescu era multiplu campion aerian la înaltă acrobație și pilot de linie.

Dan Ștefanescu! Multiplul campion aerian la înaltă acrobație, pilot de linie si un imens OM! Dumnezeu ne dă într-o clipă de fericire pe omul zbor si o inima cât sa cuprindă cerul României si brusc îl cheamă la el văzând ca noi ceilalți nu știm si nu vrem sa apreciem mesajul Său!”, au scris, pe Facebook, foștii săi colegi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s