Prins fără răspunsuri, primarul din Târgu Jiu a blocat un cunoscut consultant în fonduri europene, pe Facebook

Marinela Strîmbulescu, consultant în fonduri europene, solicită Consiliului Local al Primăriei Târgu Jiu, dar și președinților principalelor partide politice din Gorj, să îi ceară primarului Marcel Romanescu situația exactă a plăților cât și stadiul de implementare pe fiecare proiect cu finanțare europeană în parte.

Întrebat câți bani au fost plătiți efectiv din cei 60 de milioane de Euro, pe care primarul Romanescu spune că i-a atras pentru Târgu Jiu, acesta a șters comentariul făcut de cunoscutul consultant în fonduri europene și i-a blocat contul de Facebook. Marinela Strîmbulescu atrage atenția că trebuie făcută diferența între contractare și plată. Mai mult, aceasta își exprimă îngrijorarea că nu se va reuși finalizarea implementării tuturor proiectelor și vom fi buni de plată.

Iată postarea pe care Marinela Strîmbulescu o face pe pagina sa de socializare, după ce primarul din Târgu Jiu a șters comentariul și i-a blocat contul!

„În data de 15 aprilie 2022, i-am adresat o întrebare simplă primarului Marcel Romanescu pe pagina acestuia, o întrebare care privește toți târgujienii.

În loc să ne răspundă, domnul primar a șters acest comentariu și m-a blocat, ceea ce mă face să cred că lucrurile nu sunt tocmai bune.

În acest context, fac apel la toți consilierii locali ai primăriei Târgu-Jiu să îi ceară primarului Romanescu stadiul implementării pe fiecare proiect cu finanțare europeană în parte și plățile care au fost făcute până acum, pentru a ne asigura că aceste proiecte se pot finaliza în termenele specificate în contractele de finanțare aferente perioadei de programare 2014-2020!

Același lucru îl solicit și domnului deputat Mihai Weber, președintele PSD Gorj, domnului deputat Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, domnului Adrian Tudor-Draghici, președintele Partidului Verde Gorj, domnului Alin Văcaru, președintele partidului Pro România Gorj!

Este îngrijorător gradul foarte mic de absorbție al fondurilor europene în România. Știm cu toții că ultima tranșă de bani pentru perioada de programare 2014-2020 poate fi solicitată cel mai târziu la 30.09.2023. Nu mai avem mult timp!

Astfel, per total la nivelul României s-au făcut plăți în cuantum de cca 57% din banii contractați. Dacă nu accelerăm implementarea vom rămâne buni de plată! Noi, cetățenii!

Un semnal de alarmă îl trag și pentru primăria Târgu Jiu care a semnat mai multe contracte de finanțare în perioada de programare 2014-2020″, scrie Marinela Strîmbulescu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s