„Bucătărim în familie”, un inedit concurs la Școala Gimnazială Nr. 47 din București

▪︎ Andreea AFRIM

Școala Gimnazială Nr. 47 din București organizeaza în perioada 21-27 aprilie 2022, prima ediție a Concursului de gastronomie „Bucătărim în familie”. Concursul se desfășoară online și se pot înscrie toți elevii Școlii Gimnaziale Nr. 47, tradițional sau Waldorf, care doresc să își dovedească măiestria și priceperea în bucătărie.

Ce trebuie să facă micii bucătari?
În primul rând să pregătească în familie, așa cum se și numește concursul propus de Școala Gimnazială Nr. 47 din București, un preparat, la alegere, din următoarele feluri:

  • Preparat fără coacere/prăjire/fierbere: salate de legume, fructe, antreuri, deserturi etc.
  • Preparat cu coacere/prăjire/fierbere: spaghete, pizza, diverse sortimente de carne, garnituri etc.
  • Desert cu coacere/prăjire/fierbere: clătite, budincă, orez cu lapte, prăjitură etc.

Fiecare pregătește ceea ce știe mai bine să facă. Unii sunt mai experimentați, alții începători în ale bucătăriei, important este ca elevii noștri să petreacă o parte din timpul lor liber în bucătărie, alături de familie, și să gătească un preparat pe care fie l-au încercat și a fost delicios, fie unul nou, care să le dovedească priceperea în gastronomie„, ne-a declarat prof. Cornelia Zamfirescu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 47.

Elevii, sau părinții acestora, vor posta apoi pe pagina de Facebook a Școlii Gimnaziale Nr. 47 din București, la secțiunea Comentarii a concursului, o fotografie cu preparatul gătit, numele, prenumele, clasa și numele preparatului.

Câștigătorul concursului va fi desemnat pe baza numărului de voturi (Like-uri) primite la preparatul gătit! Fiecare participant la concurs poate posta un singur preparat! Sunt luate în calcul doar postările la secțiunea Comentarii de la concursul de pe pagina Școlii Gimnaziale Nr. 47 din București, nu și la cele distribuite pe alte pagini sau grupuri de facebook, se arată pe pagina de concurs. Înscrierea în competiție a fotografiei cu preparatul gătit de elevi se încheie în data de 25 aprilie, ora 17.00. Organizatorii vor spune „Stop Vot!” în data de 27 aprilie, ora 17.00.

Câștigătorul concursului va fi premiat cu un șorț de bucătărie personalizat cu numele Concursului „Bucătărim în familie” organziat de Școala Gimnazială Nr. 47 și o bonetă de bucătar. Toți elevii participanți la concurs vor primi diplome de participare.

Pagina Concursului „Bucătărim în familie” poate fi accesată (Aici!)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s