Sondaj de opinie. 80,62% au spus DA pentru Referendum la Târgu Jiu

Sondajul de opinie inițiat de Grupul Civic Gorj indică dorința târgujienilor pentru încetarea mandatului primarului municipiului Târgu Jiu.

Grupul Civic Gorj a lansat duminică, 17 aprilie 2022, un sondaj de opinie, prin care târgujienii au fost întrebați dacă sunt de acord cu organizarea unui referendum privind încetarea mandatului lui Marcel Romanescu, din funcția de  primar al Târgu Jiului, se arată în comunicatul transmis mass-mediei.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 2,4% din numărul total de 26.765 de cetățeni care și-au exprimat opțiunea de vot la ultimile alegeri locale privind alegerea primarului municipiului Târgu Jiu.

Acesta s-a desfășurat online, pe platforma Facebook, timp de 3 zile, un eșantion reprezentativ de 640 de persoane răspunzând întrebării formulată de Grupul Civic Gorj. S-au întregistrat 516 răspunsuri pozitive (80,62%), târgujienii exprimându-se în favoarea organizării unui referendum privind încetarea mandatului lui Marcel Romanescu, din funcția de  primar al Târgu Jiului. Sondajul a întregistrat și 124 de răspunsuri negative (19.38%). Din totalul de 640 de persoane care au răspuns sondajului nostru, 52% sunt femei și 48% bărbați, conform statisticii oferite de cei de la Facebook. De asemenea, vârsta medie a celor care au completat sondajul organizat de Grupul Civic Gorj este de 35-44 ani, urmată de categoriile de vârstă cuprinse între 45-54 ani, 25-34 ani, 55-64 ani și 18-24 ani, cei mai puțini respondenți făcând parte din categoria de vârstă 65+. 

Organizatorii sondajului au declarat că „inițiativa organizării acestui sondaj de opinie se datorează modului în care edilul liberal Marcel Romanescu a gestionat problemele orașului în ultimii ani. Achizițiile publice umflate, multe sub semnul întrebării, proasta gestionare a proiectelor cu finanțare europeană, administrarea ineficientă a problemelor reale ale municipiului, subliniind modul inacceptabil în care se desfășoară lucrările de pe Calea Eroilor, sunt doar câteva dintre problemele pe care Grupul Civic Gorj le ridică în privința felului în care edilul Marcel Romanescu conduce de 5 ani Primăria Târgu Jiu”.

Sondajul realizat este un exercițiu de democrație, exprimat liber de societatea civilă din Târgu Jiu, pe care edilul în funcție trebuie să îl accepte, fără a genera controverse, noi atacuri la persoană sau atitudini prin care să minimalizeze rezultatele anchetei online desfășurată de Grupul Civic Gorj.

„Am dorit să obținem o serie de indicatori utili modului în care societatea civilă își asumă sancționarea activității primarului municipiului Târgu Jiu pentru neîndeplinirea angajamentelor din campaniile electorale. Rezultatele sondajului de opinie, primul organizat de un grup civic din Târgu Jiu, pot fi analizate și comentate de mass-media locală, astfel de anchete fiind un instrument excelent care oferă date concrete despre opțiunile societății civile”, se arată în comunicatul semnat de cei de la Grupul Civic Gorj.

Precizăm că Marcel Romanescu a devenit primar al Târgu Jiului

Rezultat sondaj de opinie – Grupul Civic Gorj.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s