Istorie vie la Castelul Peleș din Sinaia, cu Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Duminică, 8 Mai 2022, începând cu ora 11.00, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” vă așteaptă la Castelul Peleș din Sinaia!

O lecție de istorie vie este mereu bine-venită pentru toți cei care doresc să vadă reproduceri istorice ale uniformelor regilor României, dar mai ales să afle o parte din poveștile despre aceștia și momentele importante din timpul monarhiei românești. Celebrăm împreună 145 de ani de la Independența României și Ziua Regalității, zi de sărbătoare națională. 10 mai marchează trei momente istorice: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din 1866 şi până la momentul abdicării regelui Mihai I (1927-1930; 1940-1947), la 30 decembrie 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Naţională a României.

Castelul Peleș din Sinaia este cu siguranță acel loc din România în care istoria trăiește și se simte în fiecare obiect pe care îl privești sau îl poți atinge, fiecare cu povestea sa. Și unde s-ar putea spune cea mai frumoasă poveste despre regii și reginele României, dacă nu în locul în care au trăit, cu bucuriile și suferințele lor?

Duminică, 8 Mai 2022, începând cu ora 11.00, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” vă invită la Castelul Peleș din Sinaia, acolo unde vă veți putea întâlnii cu regii și reginele României. Proiectul de istorie vie al celor de la Asociația „Ferdinand I” readuce la viață ținutele militare purtate de Carol I, Ferdinand I și Regina Maria, Carol al II-lea, Regina-Mamă Elena sau Mihai I, accesorii, dar și evocări ale unor momente importante din timpul regalității românești.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, reunește reconstituitori cu experiență, deținători de arme de colecție și pasionați de reconstituire istorică și istorie vie din țară, sub deviza „Semper Fidelis Patriae”.

Înființată în anul 2020, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I.

Din 2021, asociația a desfășurat mai multe proiecte educaționale, unul dintre acestea fiind „Uniforma militară, simbol al regalității românești”. În întâlniri directe cu elevii, sau online, Asociația „Ferdinand I” a prezentat uniforme și accesorii specifice regalității românești, din perioada 1866-1947. Proiectul a adus în fața elevilor din peste 20 de școli gimnaziale și licee, reproduceri istorice ale ținutelor militare purtate de regii României.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s