Excelența Sa, José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Mexicului, în vizită la Școala Gimnazială „Mexic” din București

„Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa!” – Regele Ferdinand I al României.

Școala Gimnazială „Mexic” din București a găzduit vineri, 6 mai 2022, un reușit eveniment dedicat celebrării Zilei Europei (9 Mai) și Zilei Independenței României (10 Mai), în prezența Excelenței Sale, José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, prof. Mihaela Ștefan, Inspectorul Școlar General al Municipiului București și Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Excelența Sa, José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România a fost întâmpinat tradițional, cu pâine și sare, dar și cu o inedită gardă istorică a Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, care a dat onorul în uniforme militare românești, din timpul Războiului de Independență.

Alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță și directorul Școlii Gimnaziale „Mexic”, prof. Iulian Fota, Excelența Sa, Ambasadorul José Guillermo Ordorica Robles, a plantat în curtea școlii, Pomul „prieteniei”, un gest simbolic al bunelor relații dintre Ambasadă și școala bucureșteană.

După intonarea celor două imnuri naționale, directorul Școlii Gimnaziale „Mexic” din București, prof. Iulian Fota, a adresat invitaților mesajul de bun venit, din partea școlii. „Se vor împlini în acest an, 47 de ani de la înființarea școlii noastre. De 22 de ani, bunele relații cu Ambasada Mexicului din România s-au concretizat în experiențe utile elevilor și profesorilor, întregii comunități locale.

O școală este ca o casă, dar cu mult mai mare. Cu porți deschise și ferestre către soare. „Nu zidurile fac o școală, cu spiritul care domnește într-nsa”, spunea Regele Ferdinand I al României.

Vorbim despre educație, despre pregătirea copilului de azi pentru omul de mâine. Reperele și modelele de care elevii au nevoie se regăsesc în educație, în cultură, în domeniile științelor. Ce facem noi, ca dascăli, trebuie să inspire copilul de azi. Profesorii creează celelalte profesiuni.”

Au luat cuvântul Excelența Sa, José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, prof. Mihaela Ștefan, Inspectorul Școlar General al Municipiului București și Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mexic” din București au oferit invitaților un reușit program artistic în limba spaniolă, cu poezii și cântece, urmat de intervenția prof. Andrei Popete Pătrașcu despre celebrarea Zilei Europei, o sărbătoare a unității și păcii, despre valori și simboluri comune, despre prezent și viitor, dar mai cu seama despre generația de mâine. „Mesajul nostru de Ziua Europei este unul al speranței, păcii și unității, nu doar simboluri, ci credința că noi toți avem astăzi nevoie de ele mai mult ca oricând.”

Invitată la eveniment, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a prezentat în cadrul unei scurte lecții de istorie vie glorioasa pagină de istorie a Independenței. În urmă cu 145 de ani, România semna o glorioasă pagină din istoria națională: Independența. Membrii asociației au participat la evenimentul găzduit de Școala Gimnazială „Mexic” din București, în uniforme militare din timpul Războiului de Independență, cu această ocazie fiind expusă și o replică istorică a vestonului Regelui Carol I al României, de numele căruia se leagă obținerea Independența.

Evenimentul găzduit de Școala Gimnazială „Mexic” s-a încheiat cu un joc demonstrativ de baschet, între echipele C.S. Baller și Șc. Gimn. „Mexic”, urmat de un FlashMob al elevilor de gimnaziu. Excelența Sa, José Guillermo Ordorica Robles, a promis că va fi prezent mai des în mijlocul elevilor și organizarea unor evenimente educaționale sub patronajul Ambasadei Statelor Unite Mexicane în România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s