Marinela Strîmbulescu: Mitul banilor europeni la Primăria Târgu Jiu sau cum poți duce la faliment un oraș întreg!

Târgu Jiul riscă să piardă zeci de milioane de euro din fonduri europene și nimeni nu vorbește despre consecințele acestui fapt, atrage atenția Marinela Strîmbulescu. Consultantul în fonduri europene precizează faptul că în perioada de programare 2014-2020, municipiul Târgu Jiu a avut la dispoziție o alocație financiară de circa 70 de milioane de euro.

Cu toate acestea, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, vorbeșe despre proiecte importante care vor schimba „pentru totdeauna Târgu Jiul”. Chiar dacă aceste investiții sunt doar la stadiul de proiect sau au un impact redus asupra dezvoltării orașului, primarul Romanescu anunță succesele viitoare: „Dincolo de sumele considerabile alocate pentru municipiul nostru, trebuie menționat rezultatul accesării acestor finanțări. Chiar în acest moment, sunt implementate proiecte importante care, într-un timp foarte scurt, vor schimba pentru totdeauna municipiul Târgu Jiu. Ne dorim un oraș modern, bine dezvoltat și de care să fim mândri. Primii și cei mai importanți pași au fost deja făcuți. Însă nu ne oprim aici. Pentru exercițiul 2021-2027, Primăria Târgu Jiu va putea accesa o sumă importantă din fondurile europene. Sunt bani pentru care pregătim deja proiecte”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Câți bani vor ajunge efectiv la Târgu Jiu?

Marinela Strîmbulescu atrage atenția că „lucrările sunt întârziate, orașul e plin de șantiere abandonate, iar la unele proiecte nici nu s-a început implementarea! Toate aceste proiecte au termen de finalizare data de 31 Decembrie 2023, iar ultima solicitare de plată se poate face până la data de 30 Septembrie 2023. Câți bani vor ajunge efectiv la Târgu Jiu? Este o întrebare la care primarul Romanescu ar trebui să își răspundă în primul rând sieși! Unul dintre riscurile majore este acela de a rămâne cu investițiile nefinalizate, ceea ce ar fi o catastrofă și o presiune fantastică pe bugetul local al municipiului pentru mulți ani de acum încolo, lucrările trebuind finalizate din bugetul propriu! Cine plătește?! Reiterez solicitarea mea primarului de a veni în fața târgujienilor și de a ne prezenta stadiul absorbției fondurilor europene până în prezent”, scrie Marinela Strîmbulescu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s