România furată și la Eurovision. Organizatorii concursului au transferat Ucrainei, punctele acordate Moldovei de România

Ieri toată lumea credea ca juriul României nu a dat niciun punct Moldovei la Eurovision. Lucrurile însă stau exact invers. Am trimis 12 puncte către Moldova, iar probabilitatea e că și ea a procedat invers.

Doar că organizatorii Eurovisionului au decis sa nu mai ia în considerare voturile din vreo 6 țări, printre care și cele două.

Argumentul a fost că au observat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări”, adică erau supărați ca ne dăm puncte de la unii la alții. De parcă nu asta se întâmplă de când e concursul ăsta?

În cadrul ediției din acest an, Croația și Muntenegru au dat 12 puncte Serbiei. Cele două țări nu au fost eliminate.

Deci organizatorii au luat 12 puncte de la Moldova și le-au trimis Ucrainei. Fără nicio jenă, fără niciun suport, fără să aibă nicio emoție că cineva ar putea avea de suferit.

Baza pentru care voturile au mers către Ucraina e că „EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).” Adică au luat de cele șase țări punctele acordate și le-au transferat către Ucraina.

Taxa de participare la Eurovision era 140 de mii de euro în 2016, iar acum vreo 3 ani 180 de mii. Deci probabil că acum am plătit vreo 200 de mii din bani publici să mergem acolo să fim umiliți.

Iată o parte din comunicatul TVR despre aceasta situație: „TVR acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc, oferind punctaje diferite concurenților din finală. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, juriul românesc acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă EBU ar fi decis să acorde punctele Ucrainei.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s