Andrei Popete Pătrașcu, Grupul Civic Gorj: Cine protejează Afacerea Calea Eroilor? 11 zile până la expirarea contractului!

Au mai rămas 11 zile până la expirarea prelungirii contractului de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor de la Târgu Jiu. Muncitorii firmei subcontractate de italienii de la Consorzio Stabile EBG SRL, au lucrat și astăzi, în Duminica Tuturor Sfinților. De la 12 luni s-a ajuns la 30 și vom continua să numărăm luni, poate ani! Și nu doar timpul este o problemă în ceea ce a devenit Afacerea Calea Eroilor, după ce primarul Romanescu a semnat contractul pentru aceste lucrări cu o firmă italiană care avea un singur angajat. Calitatea lucrărilor este cu adevărat o problemă asupra căreia specialiștii ar trebui să exprime opinii avizate. Este nevoie urgent de o expertiză riguroasă!

Cei de la Ministerul Culturii continuă să închidă ochii, deși au la dispoziție imagini care reflectă diletantismul în care au fost executate lucrările la un monument istoric de categorie A, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu fiind inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal. 

Postăm și astăzi, 19 iunie, noi imagini de la locul dezastrului, din care reiese clar faptul că proiectul tehnic și caietul de sarcini nu sunt respectate! Nici măcar primul tronson mostră nu este finalizat la expirarea termenului de execuție total al proiectului. Nu există dotări urbane de tip mobilier (bănci, coșuri, panouri de afișaj), iluminat stradal sau ambiental, iar barele de metal amplasate nu sunt alămite. Avem mari dubii asupra lucrărilor ascunse și asupra dalelor cu care s-a placat acest tronson că ar fi din piatră naturală (andezit), conform caietului de sarcini și proiectului tehnic.

Cine protejează Afacerea Calea Eroilor și miza ca acest obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice, de clasă A, să nu fie acceptat în UNESCO din cauza felului în care se face astăzi modernizarea și reabilitarea sa!?

Andrei Popete Pătrașcu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s