Grupul Civic Gorj: Dosarul Căii Eroilor

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag din nou atenția asupra modului defectuos în care sunt realizate lucrările la Calea Eroilor, astfel încât, nici măcar tronsonul mostră al lucrării nu a fost finalizat conform actului adițional nr. 6/12.11.2021, la contractul de lucrări nr. 49/22.11.2019, pentru modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”. Acest tronson mostră, cu lungimea de 50 metri, trebuia finalizat până la data de 15.12.2021, având punct de începere a proiectului, intersecția Căii Eroilor cu strada Popa Șapcă.

Grupul Civic Gorj: De ce credem că primarul Marcel Romanescu va prelungi contractul de execuție a lucrărilor de pe Calea Eroilor? E foarte simplu: Pentru a nu exista o evaluare  a lucrărilor de până acum!

Conform caietului de sarcini și proiectului tehnic al lucrărilor, gardurile existente ale proprietăților de pe Calea Eroilor trebuiau dublate cu un gard nou, unitar, care să uniformizeze imaginea axei, confecționat din bare de metal alămit. Ori așa cum se poate remarca în fotografiile realizate în aceste zile de cei de la Grupul Civic Gorj, aceste bare de metal nu sunt alămite.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj prezintă documente și fotografii care confirmă șirul ilegalităților de pe Calea Eroilor!

Primul tronson mostră nu este finalizat nici aproape de expirarea termenului de execuție total al proiectului, nu există dotări urbane de tip mobilier (bănci, coșuri, panouri de afișaj), iluminat stradal sau ambiental, iar barele de metal amplasate nu sunt alămite. Avem mari dubii asupra lucrărilor ascunse și asupra dalelor cu care s-a placat acest tronson că ar fi din piatră naturală (andezit), conform caietului de sarcini și proiectului tehnic.

Procurorii care instrumentează Dosarul Căii Eroilor ar putea solicita o expertiză asupra materialului din care sunt fabricate dalele folosite la placare și o secțiune în transversală pentru respectarea lucrărilor și materialelor folosite la fundație!

Precizăm că Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu este inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal. Dacă așa trebuie să arate după modernizare un obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice, de importanță națională și universală, înseamnă că la Târgu Jiu istoria și cultura nu mai prezintă nicio valoare pentru autorități!

Foto Grupul Civic Gorj: Calea Eroilor, 50 de metri de la limita de intervenție a proiectului din partea de vest (strada Popa Șapcă) – tronson mostră nefinalizat conform actului adițional.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s