Grupul Civic Gorj îi cheamă pe Nicolae Ciucă și Lucian Romașcanu, la Târgu Jiu

Joi, 7 iulie, se va desfășura la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”. Scopul organizării acestui marș este de a atrage atenția opiniei publice locale și naționale cu privire la importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monument de interes național și universal și includerea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Grupul Civic Gorj, organizatorii evenimentului de joi, au adresat o invitație publică parlamentarilor gorjeni, dar și Prim-ministrului României, Nicoale Ciucă și Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, de a participa la Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj semnalează modul dezastruos în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020. Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Este momentul ca târgujienii să dea un semnal despre ce doresc pentru orașul nostru! Ne aflăm în proximitatea unui moment istoric pe care doar niște iresponsabili nu l-ar putea înțelege, includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO”, se arată într-un comunicat al Grupului Civic Gorj.

Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor” se va desfășura în conformitate cu reglementările Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea de adunări publice. Traseul desfășurării marșului de la Târgu Jiu este: B-dul Constantin Brâncuși (în fața Primăriei Târgu Jiu) – „Poarta Sărutului” din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu – Strada Calea Eroilor – zona Bibliotecii Județene „Christian Tell”, anunță organizatorii evenimentului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s