Expoziție inedită la Târgu Jiu. Preșul țărănesc, de la simbolul arhaic la urzeala de pe Calea Eroilor

În urma prezentării noii viziuni a arhitectului Dorin Ștefan, în „conformitate” cu dezastrul de pe Calea Eroilor, Axa Brâncuși este prezentată la dimensiunea „unui preș țărănesc” care ar urma să acopere lucrările prost executate la Târgu Jiu, asupra unui monument istoric de clasa A, cu încălcarea gravă a Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Se încearcă o mistificare a simbolisticii arhaice, o ducere în derizoriu a simbolisticii preșului țărănesc ca un argument tardiv la lucrările prost executate. Ca răspuns, vă prezentăm aspecte din cadrul Expoziției „Preșul țărănesc. De la simbolul arhaic la urzeala de pe Calea Eroilor”.

Precizăm că  Primăria Municipiului Târgu Jiu nu recunoaște că STRADA CALEA EROILOR face parte din „Ansamblul Monumental Calea Eroilor”, având codul LMI GJ-III-a-A-09465, cât și din „Ansamblul Urban”, având codul LMI GJ-II-a-B-09186. Primăria nu face nici diferența între „zona protejată” („Ansamblul Monumental Calea Eroilor” în sine) și „zona de protecție” a monumentului.

Grupul Civic Gorj atrage atenția prin inedita expoziție în care mai multe preșuri țărănești acoperă lucrarea de pe Calea Eroilor, asupra faptului că noua „abordare” prezentată joi, la Târgu Jiu, de către arhitectul Dorin Ștefan, transformă dezastrul de pe Calea Eroilor, într-o lucrare „de referință” arhitecturală. În realitatea o urzeală prin care Primăria Municipiului Târgu Jiu și statul român riscă neincluderea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO, de care suntem atât de aproape!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s