Revoltător! Justiția din România subminează sistemul energetic național și interesele României

În plină criză energetică, justiția din România lovește în interesele naționale, amânând procesul de contestare a deciziei Tribunalului București de suspendare a autorizației de mediu pentru cariera minieră Roșia. Curtea de Apel București a amânat procesul până pe data de 15 septembrie.

Închiderea Carierei Roșia a avut loc într-o perioadă în care Complexul Energetic Oltenia era primul producător de energie al țării.

Semnează AICI! petiția pentru salvarea sistemului energetic național!

Cariera Minieră Roșia are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România, producând cărbune în principal pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Problema este că grupurile energetice de la Rovinari produc două treimi din energia electrică de la Complexul Energetic Oltenia. Prin urmare, întreaga activitate gravitează în jurul Termocentralei de la Rovinari. Și cea de-a treia termoncentrală a CE Oltenia, sucursala de la Ișalnița, a fost oprită ca urmare a lipsei cărbunelui.

În lipsa cărbunelui de la Roșia, Complexul Energetic Oltenia a ajuns să funcționeze cu numai 5 grupuri energetice, după ce în urmă cu cinci săptămâni avea pornite 7 blocuri energetice. De la o producție medie de 1.700 de MWh s-a ajuns la livrări de 1.000 de MWh.

Petiție online pentru salvarea sistemului energetic național

Grupul Civic Gorj condamnă decizia Curții de Apel București, atrăgând atenția că prin amânarea procesului de contestare a deciziei Tribunalului București de suspendare a autorizației de mediu pentru cariera minieră Roșia, până pe data de 15 septembrie, asistăm la un act de subminare a sistemului energetic național și intereselor României!

Facem un apel către toți cei care țin cont de interesele naționale, să semneze Petiția online: Memoriu pentru salvarea sistemului energetic național! Schimbarea nu se întâmplă dacă tăceți. Autoarea petiției „Memoriu pentru salvarea sistemului energetic național”, Firuța Marcu, a luat atitudine și a acționat. Semnează și tu această petiție, al cărui memoriu a fost semnat de senatorul Ion Iordache. România se pregătește să înfrunte o criză energetică fără precedent, deși are la îndemână toate resursele să o prevină! Se opun doar cei care subminează economia națională, știind că această infracțiune nu se mai regăsește în Codul Penal și justiția!

Semnează AICI! petiția pentru salvarea sistemului energetic național!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s