Andrei Popete Pătrașcu: În București nu există niciun monument de for public dedicat regelui Ferdinand I al României. O asociație de reconstituiri istorice face un apel public pentru autorități

În acest an, când celebrăm Centenarul Încoronării de la Alba-Iulia, gândurile noastre se îndreaptă cu adâncă reculegere spre cel căruia nici în acest an, în capitala României, nu-i putem închina o jerbă de flori, nu-i putem cinsti memoria și aduce un pios omagiu. Niciun bust, nicio operă comemorativă de for public dedicată Regelui României Mari NU EXISTĂ astăzi în București.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” atrage atenția autorităților publice și tuturor celor care nu vor să priceapă că memoria Regelui Ferdinand I nu poate fi negociată cu istoria scrisă astăzi nedrept împotriva propriului popor și a eroilor care au crezut, în numele patriei și a regelui lor, într-o Românie incapabilă astăzi să le cinstească buna credință și jertfa, spune prof. Andrei Popete Pătrașcu.

Redați demnitatea capitalei unei țări care în anul 1918, sub sceptrul lui Ferdinand I, acest rege loial românilor, a scris cea mai însemnată pagină din istoria sa! Abnegaţia regelui, tăria sa de caracter, au făcut ca ţara să nu se prăbuşească în anii Primului Război Mondial. Jertfa soldatului român a fost efectul atitudinii sale ferme, a exemplului dat de rege. Să nu uităm că era german, dar s-a manifestat ca un patriot român în toţi anii de domnie, în toate atitudinile sale publice. Modest, discret, Ferdinand I al României nu a făcut niciodată caz de regalitatea lui.

Solicităm public susținerea demersului nostru de către toți cei care înțeleg că proiectul unui monument închinat memoriei Regelui și Reginei României Mari, în București, este o prioritate necesară! Memoria acestora să fie prezent și viitor, se arată în comunicatul semnat de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s