Editorial ▪︎ Andrei Popete Pătrașcu: Primarul Târgu Jiului, șanse incerte pentru un nou mandat

Cine îl mai crede pe primarul liberal Marcel Romanescu, atunci când vorbește despre sondajul în care este favorit pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Târgu Jiu? În repetate rânduri acesta a mințit (vezi numai cazul șantierului de pe Calea Eroilor), de ce l-am crede de data aceasta și de ce se duc unii ziariști „bine informați”, pe fandările primarului? A văzut cineva rezultatele acestui sondaj? Știm câți respondenți a avut acest sondaj? Știe cineva câți dintre aceștia îl vor în continuare primar pe Marcel Romanescu la Târgu Jiu? Cunoaștem numele celorlalți politicieni sau candidați independenți din sondaj? Întrebările, deloc retorice, sunt adresate ziariștilor gorjeni care nu își pun întrebări referitoare la activitatea primarului, dar transmit mesajele de propagandă ale acestuia.

Sondajele organizațiilor civice din Gorj arată cu totul diferit. Percepția cetățenilor este aceea că primarul din Târgu Jiu minte sau omite, în timpul aparițiilor sale publice, anumite aspecte referitoare la felul în care este astăzi administrat municipiul. Unul dintre acestea este și cel al absorbției fondurilor europene pentru proiectele de investiții locale.

În realitate, omul politic Marcel Romanescu nu se dovedește un competitor real pe scena politicii din Gorj. Participă doar la alegeri pe care știe dinainte că le poate câștiga! Știe bine că senatorul Ion Iordache nu este Mihai Weber, iar șansele sale de a candida pentru un nou mandat de primar sunt în acest moment incerte. Alegerea viitorului președinte al PNL Gorj, așa cum se configurează opțiunile liberalilor gorjeni, încurcă nu doar planurile lui Marcel Romanescu, ci și pe cele ale liderului PSD Gorj. E momentul ca înțelegerile politice dintre liberalii și pesediștii gorjeni, dacă vor mai exista, să fie pentru Gorj și nevoile comunităților locale, nu pentru interesele unora sau altora.

Primarul Târgu Jiului pierde prin neprezentare o bătălie în interiorul Partidului Național Liberal Gorj, motivând (sic!) greaua moștenire administrativă a orașului din ultimii cinci ani, dar nu exclude o candidatură pentru alegerile europarlamentare! Probabil va fi nevoie de un nou sondaj pe care Marcel Romanescu să-l fluture peste doi ani chiar sub nasul șefului din Modrogan. Până atunci, deviza „Prin noi înșine” rămâne în administrația locală din Târgu Jiu un laitmotiv din care fiecare înțelege ce vrea, dar mai ales cât poate.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s