Parlamentari gorjeni cu zero luări de cuvânt la tribuna Parlamentului

Două ore și 33 de minute! Atât au vorbit în total, cei 7 parlamentari gorjeni, de la tribuna Parlamentului, în plenul forului legislativ al României, din actualul mandat (decembrie 2020 – noiembrie 2022). În cele 74 de luări de cuvânt, unele cu o durată și de 5 secunde, dar consemnate ca intervenții, parlamentarii gorjeni nu au rostit de prea multe ori cuvintele „Gorj” sau „Gorjeni”. Unul dintre aceștia nu a rostit de fapt niciun cuvânt în plenul Parlamentului, „perfomanță” negativă probabil unică în rândul parlamentarilor gorjeni de după 1990.

Vă prezentăm în continuare câte luări de cuvânt și durata acestora a avut fiecare dintre parlamentarii gorjeni din actualul mandat, conform cdep.ro:

Senatori:
Ion Iordache PNL – 1 (ședință comună) 3m 23s;
Cristinel Rujan PSD – 0;

Deputați:
Mihai Weber PSD – 7 (în 7 ședințe) 14m 02s;
Claudiu Manta PSD – 14 (în 14 ședințe) 33m 11s;
Dan Vîlceanu PNL – 5 (în 5 ședințe) 7m 55s;
Gheorghe Pecingină PNL – 25 (în 18 ședințe) 35m 21s;
Radu Miruță USR – 22 (în 17 ședințe) 59m 56s.

Din cele 74 de luări de cuvânt în plen, fie că vorbim despre sedințe comune ale celor două camere, fie separat, la Senat sau la Camera Deputaților, cei șase parlamentari gorjeni care au vorbit de la tribuna Parlamentului, au uitat cui datorează demnitatea publică în care au fost învestiți. Prea puține au fost intervențiile despre problemele din Gorj, sustenabilitatea următorilor ani, locurile de munca sau nivelul de trai. Le vom reaminti doar ce afirma răspicat Gheorghe Tătărescu, ales în mai multe mandate deputat sau senator de Gorj: „Țara se găsește azi la o răspântie hotărâtoare, iar județul Gorj se zbate în cele mai grele dificultăți, pe care le-a cunoscut vreodată… De aceea, toată puterea mea de muncă, toată autoritatea mea, toate putințele mele, de realizare politică vor fi închinate Gorjului.

Despre autoritatea, puterea de muncă și putințele parlamentarilor gorjeni vom discuta începând cu această săptămână pe siteul presaliberaonline.com. Luările de cuvânt în plen, inițiativele legislative, întrebările și interpelările, moțiunile semnate sau voturile electronice valabil exprimate vor fi analizate și comentate pe baza informațiilor din surse oficiale, nu din declarațiile politicianiste de care majoritatea cetățenilor s-au săturat! Gorjul are nevoie de politicieni responsabili, dar mai ales care să se bată pentru gorjeni și nevoile acestora, nu pentru interesele politice, personale sau de grup.

▪︎ Andrei Popete Pătrașcu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s