Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea participă în aceste zile la Rethimno, în Creta, la a doua mobilitate LTTA din cadrul Proiectului Erasmus+ „Rebuilding Primary Education with Mind Games”(ReMind Games).
Patru elevi de clasa a II-a și două cadre didactice de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea reprezintă România în cadrul proiectului Erasmus+ ReMind Games, care are ca obiective principale: reducerea ratei de abandon școlar timpuriu, obținerea competențelor inovatoare, creșterea realizărilor academice și personale, consolidarea valorilor democratice și a coeziunii sociale, promovarea activităților de cooperare internațională, îmbunătățirea abilităților lingvistice.

Prima zi de decembrie la școală, de data aceasta la Școala Primară Nr.13 Rethimno, a reprezentat pentru elevii vâlceni deschiderea față de istoria, tradițiile și cultura elenă, bucuria pentru jocurile fizice individuale și colective, depășirea barierelor lingvistice, precum și recunoștința pentru ospitalitatea gazdelor.
Din partea Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, participă la această mobilitate, desfășurată în perioada 4-9 decembrie, elevii: Ghinea Matei-Cristian, Ilie Aida-Maria, Popa Aron-Petru și Stănescu Alexia-Elena, alături de prof. Georgeta-Daniela Dobre și Gina-Eugenia Richițeanu.


Proiectul „Reconstruirea educației primare prin intermediul jocurilor minții” este coordonat de o școală din Portugalia și se desfășoară în parteneriat cu școli din România, Turcia, Grecia și Italia.
Doamna profesor învățământ primar Gina-Eugenia Richițeanu ne-a declarat că proiectul Erasmus+ „Rebuilding Primary Education with Mind Games” este unul dintre proiectele de suflet la care a participat, subliniind scopul lui de a influența semnificativ viața socială a elevilor: „prin utilizarea jocurilor minții putem reconstrui o înțelegere inovatoare și modernă a educației.”
Proiectele de mobilitate Erasmus+ au la bază activități de învățare cu impact pozitiv la nivelul elevilor, cadrelor didactice și comunităților. Sunt activități specifice educației nonformale și informale ce urmăresc dobândirea și dezvoltarea de competențe ce contribuie la dezvoltarea personală și socio-educațională a celor implicați.