Vizită a Atașatului pentru educație al Ambasadei Spaniei în România, la Școala Gimnazială „Mexic” din București

Școala Gimnazială „Mexic” din București a primit joi, 8 decembrie a.c., vizita Excelenței Sale, Francisco Javier Menéndez Sánchez, Atașatul pentru educație al Ambasadei Spaniei în România.

Cu acest prilej, directorul Școlii Gimnaziale „Mexic”, prof. Iulian Fota, a prezentat activitățile educaționale care se desfășoară la nivelul unității școlare, precizând că întâlnirea cu atașatul Ambasadei Spaniei în România a fost una benefică. „Sperăm ca rezultatele acestei prime vizite a Excelenței Sale, Francisco Javier Menéndez Sánchez, să se concretizeze în viitorul apropiat, cu posibilitatea de a desfășura cursuri de limba spaniolă la nivel de învățământ preșcolar și primar, la școala noastră. Am întâlnit astăzi un profesionist, care dorește să cunoască realitățile învățământului din România, mai cu seamă acolo unde acestea se desfășoară în limba spaniolă. Elevii și cadrele noastre didactice au fost invitate cu această ocazie să participe la evenimentele culturale și educaționale desfășurate de Ambasada Spaniei în România, cu prilejul unor sărbători precum Zilei Hispanității.”

Reprezentantul Ambasadei Spaniei în România, Francisco Javier Menéndez Sánchez a vizitat școala și atelierele educaționale la care elevii Școlii Gimnaziale „Mexic” din București participă în aceste zile, cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă. Acesta a fost plăcut impresionat de activitățile desfășurate cu elevii de cadrele didactice de la învățământul primar și a apreciat programul artistic susținut de elevii claselor de gimnaziu.

Excelența Sa a primit „Însemnul de onoare” al Școlii Gimnaziale „Mexic” din București, cu ocazia vizitei care s-a încheiat inedit cu o degustare de preparate culinare din bucătăria spaniolă, elevii bucureșteni fiind încântați de paella, un preparat spaniol făcut din orez, legume și diferite tipuri de carne sau fructe de mare.

Pentru Școala Gimnazială „Mexic” vizita domnului Francisco Javier Menéndez Sánchez este un motiv de bucurie și o speranță în plus pentru elevii, profesorii și părinții acestei școli în perspectiva unor proiecte educaționale noi și necesare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s