Precedent periculos la Târgu Jiu. Primarul a interzis un marș comemorativ pe Calea Eroilor

Primăria Târgu Jiu a INTERZIS organizarea Marșului comemorativ „Restitutio in integrum – Calea Eroilor”, organizat de Grupul Civic Gorj, acțiune ce urma să se desfășoare vineri, 23 decembrie 2022, la Târgu Jiu, pe traseul: str. Calea Eroilor – Biblioteca Județeană „Christian Tell” – Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

În adresa de interzicere a marșului comemorativ, Primăria Municipiului Târgu Jiu se prevalează de dispozițiile Legii nr. 60/1991, primarul Marcel Romanescu interzicând această adunare publică deoarece în zonă se execută lucrări edilitar-gospodărești de amploare!??”, arată cei de la Grupul Civic Gorj în comunicatul lor.

Profesorul Andrei Popete Pătrașcu, coordonator al Grupului Civic Gorj, a reacționat pe pagina de Facebook a grupului precizând următoarele: „Primarul Romanescu a interzis Marșul comemorativ „Restitutio in integrum Calea Eroilor”, care urma să se desfășoare în ziua de 23 decembrie 2022! Ziua de 23 decembrie este considerată cea mai neagră zi din istoria recentă a României, soldându-se în timpul evenimentelor din decembrie 1989 cu cei mai mulți morți și răniți. Primarul Romanescu interzice comemorarea Eroilor! Argumentele sale abuzive de astăzi, sunt contrazise de propriile declarații din data de 30 iunie 2022. În plus, pe Calea Eroilor nu se desfășoară în acest moment lucrări de amploare.

Primarul odios al Târgu Jiului a INTERZIS acest MARȘ COMEMORATIV, mințind în răspunsul adresat Grupului Civic Gorj, așa cum se poate constata mai jos:

Pe Strada Calea Eroilor se circulă, nu există semne care să interzică accesul pietonal sau faptul că sunt în derulare lucrări de amploare.

În ultimul contract de prelungire a lucrărilor de pe Calea Eroilor, precum și în declarațiile publice ale primarului Romanescu se precizează faptul că data de finalizare a lucrărilor este 30 octombrie! La această dată au fost adăugate două luni pentru mici modificări pe care constructorul trebuia să le realizeze după ce comisia de recepţie se deplasează pe Calea Eroilor.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția și asupra modului defectuos în care au fost realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020. Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s