Veteranul de război Neculai Popa, primul „Cetățean de onoare” al Comunei Pufești

Marți, 27 decembrie 2022, Primăria și Consiliul Local Pufești au conferit titlul de Cetățean de onoare al comunei Pufești lui Neculai Popa, ultimul veteran de război în viață din această localitate.

În decursul timpului, comuna Pufești a dat acestei țări oameni care au fost recunoscuți și apreciați pentru ceea ce au făcut în domeniilor lor. Primul titlu de Cetățean de onoare al comunei Pufești este acordat domnului Neculai Popa deoarece aceste este un simbol luptei și sacrificiului pentru țară. Neculai Popa este singurul veteran de război din comuna noastră și printre puținii din țară care mai stau mărturie a celor întâmplate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani, iar pe tot parcursul vieții sale a fost prin atitudine și comportament un exemplu pentru cetățenii comunei Pufești”, a declarat primarul Nicolae Damian.

Înmânarea titlului s-a făcut într-un cadru festiv, hotărârea fiind luată în ședința Consiliului Local Pufești din urmă cu o lună. Cu această ocazie, doi foști șefi ai unităților militare din Focșani au transmis mesaje video de felicitare: general de brigadă (r.) prof. univ. dr. Adrian Stroea, fost comandant al Brigăzii 8 ROT ”Al. I. Cuza”, și general-locotenent (r.) Virgil Bălăceanu, fost Șef de Stat Major la Brigada 282 Blindată ”Unirea Principatelor”, în prezent președinte al Asociației Ofițerilor Rezerviști din România.

Neculai Popa a împlinit 96 de ani în luna august a.c., atunci fiind sărbătorit de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilitați. Neculai Popa a fost înaintat la gradul onorific de maior în retragere.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s