Andrei Popete Pătrașcu: Soluții zero pentru turismul din Gorj!

Dacă anul trecut (2023), Gorjul și Târgu Jiul nu au existat ca destinații turistice, speram ca acest an să aducă o schimbare binevenită pentru turism. Din păcate rezultatele sunt aceleași! Gorjul și operele lui Brâncuși de la Târgu Jiu nu există în niciun clasament al destinațiilor turistice!

Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute în țară și în străinătate, și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Prin proiectul „Destinațiile FIJET România” se dorește atragerea atenției asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse.

Cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET Romania sunt: Târgu Mureș, Timișoara, Grădiștea de Munte, Vânători-Neamț, Iași, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei și Rimetea.

Alte propuneri susținute de jurnaliștii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania pentru 2024 au fost: Moinești (județul Bacău), Drăgășani (pentru Muzeul Viei – Vinului, județul Vâlcea), Movileni (pentru Delta Moldovei – județul Iași), Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), Horezu (județul Vâlcea) respectiv Balotești (pentru complexul Therme – județul Ilfov).

De ce am continua și în 2024 să susținem la conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Târgu Jiu aceleași echipe care timp de 4 ani nu au reușit să identifice nevoile turismului gorjean, să aducă soluții și să atragă turiști!? Industrie nu, agricultură nu, investiții serioase nu, nici măcar turism!

Lasă un comentariu