EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Ce reguli trebuie să respecte elevii în sala de examen și la ce oră încep probele

Evaluarea Națională 2022 va începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Primele rezultate se vor afișa pe data de 23 iunie, iar elevii claselor a VIII-a vor avea la dispoziție două zile pentru a depune contestațiile. Află în continuarea articolului curent la ce oră încep examenele și care este programul complet al probelor.

La ce oră încep examenele la Evaluarea Națională 2022

Marți, 14 iunie, elevii claselor a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2022. Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, elevii de clasa a VIII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, pentru a avea timp să se pregătească pentru examen. Haideți să vedem ce reguli trebuie să respecte elevii în sala de examen și la ce oră încep probele.

Conform regulamentului, participanții la probele scrise vor intra în sala de examen la ora 08:30. Subiectele vor fi împărțite la ora 09:00, iar după primirea acestora, elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Este important să menționăm faptul că, participanții la Evaluarea Națională 2022 pot preda lucrările după cel puțin 60 de minute de la începerea examenului.

În sălile de examen va exista un sistem de supraveghere audio-video. De asemenea, vor fi dotate cu un astfel de sistem și sala în care se descarcă și se multiplică subiectele, sala în care se preiau, se evaluează și depozitează lucrările scrise, dar și sălile în care își pot depozita elevii bagajele.

Obiecte interzise în sala de examen la Evaluarea Națională 2022

Candidaților nu le este permis să aibă asupra lor, în penare și în băncile în care sunt așezați orice fel de materiale din care se pot inspira, cum ar fi: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări a altor candidați.

Totodată, la Evaluarea Națională 2022, elevii nu au voie în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio și mijloace de calcul sau de comunicare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, efectuarea calculelor sau pentru comunicare cu diferite persoane din interiorul unităților de învățământ, dar și din afara acestora.

Ei bine, cei care încalcă regulile menționate vor fi eliminați, chiar dacă obiectele sau materialele respective nu au fost folosite. De asemenea, aceștia vor fi eliminați chiar dacă dacă obiectele interzise au fost introduse de ei sau de alți candidați, cadre didactice ori de alte persoane. Așadar, dacă au primit s-au transmis materiale interzise, elevii vor fi eliminați din examen.

Alte reguli ce trebuie respectate în sala de examen

Participanților le este interzis să comunice între ei sau cu persoane din exterior. De asemenea, elevii nu au voie să copieze sau să transmită și să primească materiale cu ajutorul cărora pot rezolva subiectele de la Evaluarea Națională 2022.

Elevilor nu le este permis să schimbe între ei lucrările, ciornele, notițele sau alte materiale prin care pot rezolva subiectele de la probele scrise. Pentru rezolvarea acestora, participanții au voie să folosească doar un pix sau stilou cu cerneală albastră. În schimb, la realizarea schițelor și a desenelor, elevii vor folosi doar un pix cu mină neagră. Nerespectarea acestor reguli poate duce la anularea lucrării.

Evaluare Națională 2022 – programul comet al probelor

Potrivit calendarului pentru Evaluarea Națională 2022, elevii și-au depus actele pentru înscriere în perioada 30 mai – 3 iunie 2022. În ceea ce privește probele scrise, acestea se vor desfășura în felul următor:

14 iunie 2022 – Limba și literatura română
16 iunie 2022 – Matematica
17 iunie 2022 – Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 23 iunie 2022, până la ora 14:00. Depunerea contestațiilor se va face pe 23 iunie 2022 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și pe 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00).

Soluționarea contestațiilor se va face în intervalul 24 – 29 iunie 2022, iar pe data de 30 iunie se vor afișa rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s