Toni Greblă, prefectul Capitalei, l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, pentru restituirea Parcului Bordei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, l-a dat în judecată pe Nicușor Dan. A anunțat că a fost sesizată instanța de judecată pentru a anula cele două dispoziții prin care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a decis restituirea Parcului Bordei.

Toni Greblă, prefectul Municipiului București, a sesizat Tribnalul București, solicitând anularea a două dispoziții prin care primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a decis restituirea Parcului Bordei unor persoane.

Motivul principal pentru care a solicitat anularea dispozițiilor este acela că terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului București, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina și construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă.

Celelalte motive de nelegalitate ale celor două dispoziții ale Primarului General al Capitalei au fost dezvoltate în cuprinsul celor două acțiuni, care astăzi, 10.06.2022, au fost înregistrate la Tribunalul București, spre competentă soluționare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Toni Greblă a decis să facă acest lucru după ce, pe 3 iunie, primarul Nicușor Dan a spus că a semnat, în numele Primăriei București, un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. „În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii”, anunța Nicușor Dan.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s