Andrei Popete Pătrașcu: Primarul Marcel Romanescu se folosește lamentabil de „Cumințenia pământului” în scop electoral!

Este imoral și inacceptabil când un primar încearcă să manipuleze sentimentele electoratului folosind proiecte culturale de anvergura operelor lui Constantin Brâncuși. Primarul Marcel Romanescu și noii săi colegi de la PSD nu au fost în stare să achiziționeze fotografia cu Brâncuși la Târgu Jiu, scoasă la licitație în anul 2023 și achiziționată la prețul de 8.000 de euro. Mai puțin decât un spectacol al celor de la Doina Gorjului!

Cu toate acestea, primarul Romanescu declară că are ca obiectiv pentru următorul mandat achiziționarea celebrei sculpturi „Cumințenia pământului” și aducerea sa în patrimoniul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu. Multe voci susțin că acest demers este doar o manevră electorală menită să-i aducă puncte în ochii votanților, având în vedere precedentele administrației sale. Să îl aduci pe Brâncuși în zona de promisiune electorală este scandalos, mai ales după dezastrul de pe Calea Eroilor!

Demersul primarului de a-și asocia imaginea cu opera marelui sculptor român este unul manipulativ și lipsit de substanță, dat fiind faptul că probleme precum starea infrastructurii orașului sau gestionarea patrimoniului cultural nu au fost rezolvate în mod eficient de către administrația sa.

Edilul nu înțelege ce înseamnă nici cultura, nici Brâncuși, pentru că altfel nu poți face promisiuni electorale cu operele lui Brâncuși! Așa ceva este degradant! Îi reamintim primarului Romanescu lamentările din urmă cu doar câteva luni când declara că nu și-ar putea permite nici măcar asigurarea pentru câteva sculpturi de Brâncuși expuse la Târgu Jiu.

Promisiunile electorale nu ar trebui să aibă loc în contextul valorilor culturale ale unei țări. Modul lamentabil în care acesta acționează pentru capitalul politic, fiind desemnat candidat pentru funcția de primar din partea Partidului Social Democrat, pune sub semnul întrebării credibilitatea și buna-credință a edilului Marcel Romanescu și a echipei sale de campanie.

Lasă un comentariu